Олимпийски шампион по бокс избухна: Ние сме трън в очите на съдиите

петър лесов

През тази седмица Петър Ле-сов все още не можеше да се успокои след взривните емоции, които преживя на завършилото миналия уикенд световно първенство за жени в Индия.

Легендата призна, че след скандала покрай загубата на Станимира Петрова на ринга в Делхи в продължение на 5 дни е бил на лекарства заради вдигнато кръвно. Ето какво още сподели феноменът от Раковски пред „Меридиан уикенд“, като уточни, че все още не се успокоил напълно.

„След това, което се случи, представители едва ли не на всички държави се изредиха да ме поздравяват. Всички ми казват «Браво!“, че съм протестирал срещу очевидната съдийска неправда.

И в същото време си траят. Аз ги питам „А вие защо мълчите?“ А те ме гледат и продължават да мълчат”, отбеляза Лесов.

„Че ние сме трън в очите на съдиите е ясно. Но именно заради реферирането поискаха да изхвърлят бокса от олимпийското движение. Иначе аз и друг път съм избухвал, но сега направо излязох извън кожата си.

Не бях на себе си. Дори някои неща ми се губят. Но наистина, когато чашата прелее, няма как да останем безучастни.

Дано в скоро време стане това, за което чух в Индия – отново да се върне правото на контестации. Сега, като не можем да подаваме официален протест, направо ни оставят без ръце“, допълни олимпийският шампион в бокса.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ