Резерва на Морето нокаутира Етър в снега и направи битката за топ 6 брутална

1

Черно море се завърна на шестото място в Първа лига след минимална победа 1:0 над Етър. Радослав Василев отбеляза единственото попадение в срещата само 67 секунди след появяването си в игра и с първото си докосване.

В първите 30 минути на срещата най-активният футболист на терена бе Аристот Н’Донгала. В 12-та той качи топката на главата на Жоржиньо, който обаче не можа да уцели вратата. Крилото на Черно море отправи красив параболичен удар в 24-та минута, при който топката кацна на напречната греда, а 5 минути по-късно стреля силно и точно, но в обсега на Христо Иванов, който се справи. Етър се задоволи само с един по-опасен удар на Иван Стоянов за цялото първо полувреме, но и при него топката не бе в рамките на вратата.

През втората част Моряците, отново водени от Н’Донгала, установиха траен контрол върху топката и след няколко неточни удара дойде ред на Радослав Василев да влезе в игра и да реши мача. Нападателят се появи на терена в 62-та минута и само секунди му бяха нужни, за да отбележи. Той  засече остро подаване на първа греда и оплете топката в мрежата.

В 74-та минута Жоржиньо можеше да осигури по-спокоен завършек на мача за Моряците, но ударът му с левия крак среща дясната греда на Христо Иванов.

В 80-та минута Артюнин не можа да стреля точно от 6-7 метра след меле пред вратата на Китанов, а в първата от трите минути продължение стражът на Черно море нямаше проблеми да улови удар на Флорент Боджадж от въздуха.

Моряците събраха 24 точки и изместиха днешният си съперник от шестата позиция заради по-добрите показатели в преките двубои помежду им. Локо Пд и Ботев Враца са с по 21 точки и при победи над аутсайдерите Верея и Септември може да се стигне до там смърфовете, врачани, варненци и болярите да имат по 24 точки преди последните два мача от есенния полусезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ