Създателят на Данчо Лазаров: Като лъв е – изчаква точния момент да убие жертвата! Така направи и с Пламен

пламен константинов, данчо лазаров

Данчо Лазаров ще остане доживот начело на българския волейбол. Това прогнозира спортният създател на преизбрания бос – Георги Чолов.

Инженерът получи доверието на волейболната общност на изборите в Казанлък. Той ще остане начело на федерацията до 2021 г. 74-годишният деятел пое юздите през 2002-ра и вече близо две десетилетия коли и беси.

„За мен преизбирането беше очаквано – сподели пред „България днес“ Чолов. – Това беше неговата цел още откакто влезе във волейбола през 2001-ва. Тогава при мен дойде покойният вече шеф на Левски Стоян Хранов. Каза как имало бизнесмен, който иска да се занимава с волейбол. Първоначално отказах, защото точно се бях прибрал от Италия, но после се съгласих.

Изнасях лекции на Лазаров. Когато стана президент на федерацията, реши да прогони всички. Остана само Любо Ганев.

Данчо бързо разбра, че със секретарки спорт не може да се прави. Постепенно прикотка останалите. Никой не го познаваше, но много бързо завладя федерацията. Купи хора и клубове и в крайна сметка постигна целта си.“

Георги Чолов разкри и колко прозорлив бос е Лазаров.

„Като лъв е. Изчаква момента, в който да захапе жертвата – смята Чолов. – Убива конкуренцията още в началото. Затова и сложи Пламен Константинов като треньор на националния отбор. Знаеше, че ще се провали.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ