Ботев (Пловдив) привлича нов вратар! Канарчетата ще се ориентират към нов чужденец за поста

Ботев Пд-Дунав14 николай киров белия

Ботев Пловдив е започнал усилено да търси нов вратар за зимната си селекция, разбра „Тема Спорт“. Титулярят от есента Даниел Кайзер е в плановете на Лудогорец и почти сигурно ще бъде продаден. От своя страна пък разградчани ще се разделят с някой измежду Ренен и Браун, за да вкарат свежи средства в клубната си каса. Интерес към тях от чужбина не липсва и за когото бъде предложена по-добра оферта, най-вероятно ще бъде трансфериран.

Досега от Ботев Пловдив в Лудогорец вече преминаха доста играчи – Абел Анисе, Юнес Хамзе, Жоао Паоло и Цветомир Панов.

Освен Кайзер в момента канарчетата разполагат с още двама под рамката – Иван Чворович, който е бивш страж на разградчани, и Мартин Димитров. Те обаче все по-рядко получават доверие от треньорския щаб. Първият е с изтичащ договор през лятото и най-вероятно няма да бъде подновен, а и доста време лекуваше контузия. Димитров пък така и не успява да се наложи в отбора.

Това е накарало Ботев първо да погледне към родния пазар. Там обаче нямало сериозни опции и за това жълто-черните ще се ориентират към нов чужденец за поста. Все пак съществува минимална възможност и Кайзер да остане.

Вчера пък Ботев отбеляза 118 години от рождението на кръстника си Теньо Русев. Като част от основателите на клуба през 1912 година именно Русев предлага името на безсмъртния поет и революционер Христо Ботев за негов патрон. Име, което вече 106 години е в сърцата на всички обичащи канарчетата, написаха от клуба на сайта си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ