Промени в устава на волейболната федерация! Новият национален селекционер не бе избран!

1

В Казанлък се проведе Общо събрание на Българска федерация по волейбол. Официални гости на събранието бяха Президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич и първият вицепрезидент на централата Ренато Арена.

Г-н Боричич приветства делегатите и изрази своята изключително висока оценка за организацията на световното първенство за мъже през 2018 година в България и Италия. Той подчерта, че досега не е имало по-добра организация на Световно първенство от съвместното му провеждане в България и Италия. За първи път две държави са приели състезание от такъв висок ранг, като България и Италия са установили нов стандарт в провеждането на световното първенство.

20181128 122016

Президентът на ЦЕВ Александър Боричич и вицепрезидентът Ренато Арена бяха официални гости на Общото събрание на БФВолейбол в Казанлък

Александър Боричич благодари на българското правителство в лицето на спортния министър г-н Красен Кралев за голямата подкрепа за провеждането на световното първенство. Той изтъкна също и лидерството на президента на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров за успешното провеждане на мондиала и неговото високото ниво във всички аспекти на организацията.

В своето поздравително приветствие г-н Ренато Арена от своя страна подчерта, че световното първенство се е радвало на много голяма посещаемост, както и на голямо медийно внимание и популярност, като над 8 000 публикации са се появили в пресата.

20181128 120924

Общото събрание прие доклада на Управителния съвет за световните първенства за мъже и жени за 2018 година.

Общото събрание прие решение за промени в Устава на БФВолейбол, съобразно изискванията на новия закон за физическото възпитание и спорта, който ще влезе в сила от 19. 01. 2019 година.

Общото събрание определи мандат на Управителния съвет и на Председателя на УС до 04.04 2021 година.

По най-очакваната тема от волейболните фенове – кой ще наследи Пламен Константинов начело на националния отбор, от федерацията не съобщават да е взето решение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ