Шефът на баскетбола чака на Везенков

баскетбол -Георги Глушков

Президентът на БФБ Георги Глушков се надява най-добрият в момента български баскетболист Александър Везенков да се присъедини към националите за решителните световни квалификации.

„Проблеми има и гръцкият национален отбор, тъй като не пускат и техните национални състезатели. Очаква се нещо в последния момент. Ясно е, че ако Олимпиакос пусне някой за гръцкия национален отбор, може би ще пусне и Везенков. Но те отлагат до последния момент. Решение на треньора.

Надявам се Везенков да бъде пуснат. Ще бъде хубаво. За него. За нас. Тази война, която се води, е неприятна. Има някои отбори, като Франция например, които имат много състезатели и за тях е трагедия. То и за нас не е по-малка де. Защото двама състезатели са много. Нарушават балансите. Да се надяваме, че това ще свърши. Лошото е, че ще свърши и квалификацията“, сподели Глушков.

„Отборът се готви и се надявам да бъде готов. Всички сме убедени, че мачът с Босна и Херцеговина е в нашите възможности. След хубавите мачове, които направихме в предходния прозорец. Ние сме готови за мача с Босна. Смятам, че треньорите са разучили добре противника и ще бъдем готови. Ботевград е такова място, където публиката дава също енергия, да се надяваме да има повече хора и да играчите да заслужат тази енергия. Да се получи хубав мач, след които да излезем победители.

Имаме отбор, показахме, че можем. Показахме, че играем добре – с Франция, с Русия. Сега трябва да затвърдим това усещане сред хората, защото досега беше само вътрешно между нас. Надявам се да го направим. Има неща, борим се с трудности, както всички останали и няма да е лесно“, добави легендарният баскетболист.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ