Бронзов медалист от САЩ’94 ще е помощник на младежките национали

Младежки национали на България по футбол

Ивайло Йорданов ще бъде обявен за помощник-треньор на младежкия ни национален отбор. Очаква се това да стане на следващото заседание на Изпълкома на БФС, което ще е в средата на декември. Тогава ще бъде избран и новият селекционер на тима до 21 години. Според запознати това ще е бившият треньор на Витоша (Бистрица), Локомотив (Горна Оряховица), Берое и др. Александър Димитров. Той има опит като селекционер на юношеските ни формации до 17 и 19 години. Димитров вече е работил на два пъти с Йорданов именно при „железничарите“ и при заралии. И на двете места освен негов асистент славният футболист на Спортинг (Лисабон) бе и спортен директор.

Както е известно, договорът на Антони Здравков бе прекратен, за да може той да поеме Лудогорец. Първоначалната опция за поста му бе Ангел Стойков, който води България U19. Той обаче няма нужния ПРО-лиценз, за да води младежката формация, а такъв курс ще има чак през 2020 година. На 11 декември ще бъде теглен жребият за квалификациите за Евро 2021.

След фиаското на юношеския тим до 19 г. на квалификациите в Сливен е възможно Стойков да бъде освободен. Причината е, че наборът му вече приключва, а следващите, които идват и ще имат такива пресявки, са водени от Марчо Дафчев. Тези, които ще бъдат следващите национали до 17 години, пък са със селекционер Любо Божанков. Затова ще се търси специалист за бъдещия тим до 15 години.

„Тема Спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ