Не най-добрата линия, Томаш има най-добрият халф в България! А на „Герена“ пак да си ядат ушите от яд

1

Преди малко повече от месец Александър Томаш каза, че разполага с най-добрата халфова линия в България. Много хора му се изсмяха, подиграха се дори на потенциала в средата на терена на Берое, където фигурират имената на Александър Цветков, Мартин Райнов, Владимир Гаджев, Иван Минчев и Борислав Цонев. Към този момент изказването на Томаш още си е високопарно и той със сигурност е наясно с това, но и към същият този момент в редиците на заралии е най-добрият халф в Първа лига!

Със 7 гола и 5 асистенции в 14 мача Борислав Цонев е на върха в индивидуалната си форма този сезон и е основен фактор за страхотните игри на старозагорци. Боби най-после показва това, което от него се очакваше още на „Герена“ – да отнема, да подава топката, да развива атаките и да бележи голове. Фланелката с №10 определено му пасва като по калъп в момента и благоевградчанинът е един от лидерите на тима заедно с Мартин Камбуров и Мартин Райнов. Всъщност, Камбуров му се скара, че на половин метър пред него засече в мрежата на Верея за 5:0 и завърши атака, която самият Император започна. Боби наведе глава и сякаш се извини на по-опитния си съотборник.

Наперенето момченце от школата на Левски вече се превърна в първокласен футболист за родните стандарти, заслужи си всяка една повиквателна за националния отбор и неслучайно вече е спряган за трансфер в чужбина. Рано е да се каже дали такъв ще бъде осъществен още тази зима, но Боби Цонев вече е в голямата игра (макар и да влезе в нея малко по-късно отколкото се очакваше), а на „Герена“ за пореден път може да си изядат ушите от яд, че са изпуснали качествено момче от собствената си школа, което спокойно днес можеше да прави това, което прави Давиде Мариани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ