На 32 години Божинов намери себе си! Валери е в Топ 3 по ефективност

Левски Ботев Враца 1 Валери Божинов

Валери Божинов напомни за себе си по подобаващ на­чин. Стори го срещу бив­шия си тим Левски на „Герена“. Сините фенове очакваха да го стори срещу ЦСКА – за тяхно съ­жаление срещу армейците той изпусна дузпа и си вкара автогол. Но срещу техния любим отбор нападателят на Ботев Враца по­каза, че още го бива. Той бе безпо­щаден – вкара от 11-те метра, а след това реализира майсторски гол с глава. Към това можем да добавим и няколко извеждащи па­са, след които по чудо не падна гол в мрежата на Левски.

Е, на 32 години Валери Божи­нов вече има 5 гола в 7 мача в Първа лига. С тях той е донесъл 8 точки на тима си. Всъщност Божинов е трети по ефектив­ност пред вратата на съперни­ка у нас. Той вкарва веднъж на всеки 117.4 минути. По-голям ко­ефициент на полезно действие от него имат единствено вода­чите в голмайсторската ран­глиста Клаудиу Кешерю и Ста­нислав Костов, които са с по 13 гола – вкарват по веднъж на все­ки 88 минути. Те обаче играят във водещи тимове, които ата­куват и създават по доста по­вече възможности за отбелязва­не, отколкото Ботев.

Затова жестовете на Божи­нов към ложите на „Герена“ след втория гол, имитирайки очила, тоест казвайки на сините ше­фове „Защо не ме взехте“, са ло­гични. На „Герена“ имат трима чужденци на този пост, които все още нямат гол през сезона в Първа лига, а вече идва месец декември! Това са румънецът Серджиу Буш и бразилците Ривалдинъо и Луан Виана. В момен­та те са много по-скъпоплатени от Божинов във Враца. Но в Лев­ски отдавна са „евтини на брашното и скъпи на триците“.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ