С три трети и две пети места приключи българското участие в Истанбул

1

Българското участие на турнира за юноши и девойки до 14 г. в Истанбул (Турция) приключи. Надпреварата е от трета категория на Тенис Европа.

На четвъртфиналите на сингъл при юношите Виктор Марков (ТК „Диана“, гр.София) отстъпи с 4:6, 1:6 на №3 в схемата Ердин Ер от Турция.

Прo девойките Мария Танева (ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора) загуби с 5:7, 3:6 от Елисавета Масная от Русия.

На двойки при юношите Адрияно Дженев (ТК „Хасково“, гр.Хасково) и Виктор Марков бяха елиминирани в драматичен полуфинал с 3:6, 6:3, 5-10 от французите Янис Фернандес и Лоан Масард.

На двойки при девойките Ангела Ганева (ТК „Кристи“, гр.Дряново) и Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас“, гр.Сливен) отстъпиха с 4:6, 3:6 на рускините Анастасия Брешенкова и Елисавета Масная.

Анастасия-Александра Николова (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна) и Мария Танева загубиха с 1:6, 2:6 от първите поставени Петра Марчинко от Хърватия и Дария Йесипчук от Украйна.

Димитър Пенчев, Михаил Иванов, Виолина Митрофанова и Ангела Ганева са част от „Б“ националния отбор до 14 г. и участваха в надпреварата благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на отбора ни в Истанбул е Велиан Бакалов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ