Директорът на Берое: Дерби с Верея на терена има, на трибуните – не!

1

Спортният директор на Берое Валентин Грудев е категоричен, че възпитаниците на Александър Томаш ще излязат напълно концентрирани за сблъсъка си срещу съгражданите от Верея и няма да подценят двубоя. Той е категоричен, че последното място на съперника не може да заблуди тима.

„Не подценяваме нито един мач. Вярвам, че момчетата ще бъдат напълно концентрирани, за да стигнат до победата. Верея е от противниците, за които дори частичен успех при визита срещу нас би бил добре дошъл. За нас това не е така. Целите ни остават високи. Затова винаги се стремим към триумфа. Верейци вероятно ще практикуват затворен стил на игра, както го правят срещу всеки друг тим от началото на сезона. Знаем обаче как да им се противопоставим. Не ни интересува съперникът и поведението му на терена. Интересува ни само нашата победа и ще дадем всичко от себе си, за да я постигнем“, каза Валентин Грудев.

Запитан дали провеждащите се вече трета година дуели между Берое и Верея на ниво елит имат мириса на дерби, той допълни: „Знаете, че целият ни треньорски щаб участва в изграждането на Верея, когато тимът влезе в Първа лига. После процесът бе развит от Илиан Илиев. Двамата капитани на верейци – Здравко Илиев и Иво Иванов, пък са юноши на Берое и са много важна част от историята на клуба. Богомил Цинцарски, Симеон Мечев, Денислав Станчев и Антон Огнянов също са играли в Берое. Между двата отбора има много връзки. На терена дерби винаги има. Няма такова по трибуните, защото верейци нямат гостуващи фенове“, добави Валентин Грудев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ