ЦСКА мина с лекота през Русе! Мауридес простреля Дунав, червените се изравниха с Лудогорец

Цска Витоша Бистрица 2ro 4

ЦСКА записа втора поредна победа в Първа лига. Армейците се наложиха с 2:0 при гостуването си на Дунав в Русе и поне за няколко часа се изравниха с Лудогорец на върха в класирането. Възпитаниците на Нестор Ел Маестро изиграха много умно мача и заслужено се поздравиха с трите точки след попадения на Мауридес в края на първото полувреме и Едвин Джеси, който се разписа в началото на втората част. Това бе 12-ата победа на ЦСКА от началото на сезона.

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе заложил отново на любимата си схема 4-2-3-1. Бразилският голмайстор Мауридес водеше атаката на червените в Русе, а малко зад него оперираше Тиаго Родригес. По двете крила на атаката на ЦСКА пък действаха Едвин Джеси и Жоржиньо.

Домакините започнаха по-активно мача и още в 6-ата минута можеха да открият резултата. Попадийн напредна отдясно и центрира остро в наказателното поле на ЦСКА, но Бодуров и компания успяха да избият. Секунди по-късно Коконов изскочи зад защитата, но се опита да подава, вместо да стреля от малък ъгъл и сбърка.

В 21-ата минута Дунав пропиля ново отлично положение. Васев бе изведен отляво зад червената защита. Последва центриране към оставения непокрит Ахмедов, който шутира от въздуха, но над напречната греда.

Чак в 33-ата минута играчите на ЦСКА отправиха първия си удар по посока на противниковата врата. Жоржиньо стреля с глава, но топката мина на 4-5 метра покрай дясната греда. Така се стигна до 40-ата минута, в която ЦСКА получи право да изпълни фаул близо до тъчлинията. Тиаго центрира към Мауридес, който надскочи Ковачев и Патев и вкара с глава за 1:0.

Второто полувреме започна по отличен начин за армейците. В 47-ата минута Джеси овладя пред границата на наказателното поле, финтира Динков и след фалцов шут с левия крак не остави шанс на Антонов – 2:0 за ЦСКА.

В 57-ата минута Черниаускас изби в корнер шут на Светослав Ковачев от 14-15 метра. Червените отговориха с опасна атака, след която като по чудо не се стигна до трети гол. Мауридес излезе сам срещу Антонов, но се поколеба за миг, а последвалият му удар в близкия ъгъл бе отразен от Антонов.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ