Морето разбра: Септември не е Левски! Куриозен гол шокира „самоубийците“ на Илиан (СНИМКИ)

Септември Черно Море 112

Черно море допусна втора поредна загуба от Септември този сезон. След като в началото на кампанията Моряците бяха разбити на „Тича“ с 1:5, днес на „Васил Левски“ те загубиха с 1:2, като победното попадение на Ишмаел Байду бе доста куриозно. Мачът е поредното доказателство за думите на Илиан Илиев отпреди няколко седмици, че отборът му прави самоубийствени грешки в срещи, които би трябвало да печели с лекота.

През първото полувреме двамата вратари „умряха“ от студ, а малкото зрители по трибуните, сред които и националният селекционер Петър Хубчев, и от скука. Столичани и Моряците се отчетоха само с по един слаб удар в рамките на вратите, които Макенджиев и Георгиев уловиха с лекота. Виктор Генев пък прати на сантиметри покрай гредата с мощна тупалка от над 30 метра.

Второто полувреме стана по-интересно след попадението, с което Жоржиньо откри резултата в 55-та минута. Георги Илиев отмъкна топката от младия Иван Арсов, който се засуети с изчистването, и пусна за португалеца, който от непосредствена близост прати в мрежата за 1:0.

10 минути по-късно Борис Галчев изравни с хитро изпълнение на пряк свободен удар, при което стреля под стената и изненада Благой Макенджиев в неговия ъгъл за 1:1.

Голът даде самочувствие на септемврийци и те излязоха по-напред в търсене на пълен обрат, което пък отвори пространства в отбраната им. В 74-та минута Фенуш вкара във вратата на Янко Георгиев, но голът правилно бе отменен заради засада, а крилото на Черно море се контузи и бе заменен от Радослав Василев. Секунди след смяната му Дани Кики пусна за капитана Илиев в наказателното поле, който изчака включването на Васил Панайотов и му пусна удобна за удар топка. Халфът стреля веднага с левия крак, но покрай гредата. Ради Василев в 80-та минута с глава също прати на сантиметри от целта.

Пропуските бяха наказан в 81-та минута по куриозен начин. Гади получи на скорост отляво по атаката на Септември, напредна и центрира към дузпата, където негов съотборник с глава опита удар, но топката се удар в гърдите на застаналия на 3 метра от вратата Ишмаел Байду и влезе в мрежата за 2:1 в полза на столичани. Моряците искаха засада, но тя бе покрита от Виктор Генев. В последните минути те се хвърлиха да търсят изравняването, но вместо това на два пъти Благой Макенджиев спаси вратата си от трети гол – веднъж пресече пас пред голлинията и веднъж спря очи в очи Мирослав Будинов.

Септември записа втора поредна победа в Първа лига и вече събра 10 точки, но остава на предпоследното тринадесето място в класирането. Черно море пък изпусна златен шанс да се намести на шестата позиция преди двубоя на Локо Пд с лидера Лудогорец. Варненци остават седми с 21 точки, докато Смърфовете са с 24 преди мача си с шампионите от 17:30 ч. на „Лаута“ днес.

СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) – ЧЕРНО МОРЕ 2:1
0:1 Жоржиньо (55′)
1:1 Борис Галчев (65′)
2:1 Ишмаел Байду (81′)

Стартови състави:

СЕПТЕМВРИ: 21. Я. Георгиев, 6. Бенга, 23. Глишик, 25. Стоянов, 4. Арсов, 26. Алвеш, 8. Галчев, 7. Русев, 10. Чандъров, 20. Байду, 19. Гади

ЧЕРНО МОРЕ: 88. Макенджиев, 17. Костадинов, 33. Енчев, 4. Генев, 41. Кононго, 28. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 9. Фенуш, 11. Жоржиньо


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ