Славия изгуби пътя към топ 6 в гъстата мъгла в Бистрица, наказа ги отпратен през лятото (СНИМКИ)

Витоша Бистрица Славия 16

Витоша (Бистрица) спря серията си от 5 поредни загуби в Първа лига, побеждавайки с 1:0 Славия като домакин в първи мач от 15-ия кръг в елита. Единственото попадение в двубоя, който почти през цялото си времетраене се игра в гъста мъгла, реализира бившият играч на „белите“ Наско Милев в 74-та минута, а в 86-та играчите на Златомир Загорчич имаха претенции за дузпа за нарушение отзад срещу Илиян Мицански, но падането на нападателя се видя прекалено леко на рефера Неделчо Гаджалов и той му показа жълт картон за симулация.

Галин Иванов в рамките на 5 минути изпусна най-добрите две възможности за Славия през първото полувреме. В 11-та минута той изпусна сам срещу вратаря, а в 15-та нацели напречната глава след удар с глава. Витоша успя да отговори с неточен изстрел на Стефан Христов очи в очи със стража Стергиакис, а Наско Милев не очакваше Сашо Александров да се размине с топката и не успя да насочи към вратата на „белите“.

През второто полувреме чистите положения отново липсваха, като Георги Йомов за Славия и Лъчезар Котев за Витоша пропиляха добрите шансове за своите тимове. Така се стигна до 74-та минута, в която Стефан Христов проби отдясно и пусна в наказателното поле, а там Наско Милев избяга от пазача си и с едно докосване насочи в мрежата. Това се оказа достатъчно бистричани да вземат трите точки и да изместят поне временно Дунав от 11-то място. Момчетата на Росен Кирилов са с 16 точки, а русенци имат две по-малко преди двубоя си с ЦСКА утре. Славия е 10-и със 17 точки и преди останалите мачове от кръга вече изостава на 4 от заветното шесто място в Първа лига.

ВИТОША – СЛАВИЯ 1:0
1:0 Наско Милев (74)

ВИТОША: Николай Георгиев, Тодор Гочев, Румен Гьонов, Георги Амзин, Даниел Кутев, Радко Мутафчийски, Георги Купенов, Лъчезар Котев, Ивайло Лазаров, Наско Милев, Стефан Христов

СЛАВИЯ: Антонис Стергиакис, Тейнур Марем, Александър Александров, Милен Гамаков, Владислав Узунов, Георги Йомов, Янис Карабельов, Славчо Шоколаров, Момчил Цветанов, Галин Иванов, Милчо Ангелов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ