Финансов шок в клуба на Казийски и Стойчев! Взели са само по една заплата!

матей казийски

Изненадваща финансова криза е налегнала полския волейболен клуб „Шчечин“, който през лятото взриви трансферния пазар с привличането на Радостин Стойчев за спортен директор и звездите Матей Казийски, Николай Пенчев, Бартош Курек, Лукаш Жигадло и Николас Хоаг. В състава на младия треньор Михал Гогол има и още един българин – Аспарух Аспарухов.

Според най-големия сайт за волейбол – volleyball.it, състеазателите са получили само по една заплата до момента. Причината е в партньорството с Orlen Oil, която трябваше да бъде главен спонсор. Оказа се, че е имало предварителна договорка с компанията, подпомагаща и полската федерация. Очакванията са били Orlen Oil да пренасочи финансирането към „Шчечин“ след световните първенства, но след титлата на мъжкия отбор плановете се променили. Така най-вероятно ще бъде продължено партньорството с централата, а клубът трябва спешно да намери нов спонсор, пише Алесандро Треби.

Иначе посредственият доскоро „Шчечин“ бързо се превърна в страшилище с идването на именитите играчи. В момента тима заема трето място във временното класиране и е сочен като основен фаворит за титлата. Казийски, например, имаше доста оферти, но предпочете да подпише с ръководения от неговия близък приятел Стойчев клуб. Неговото място в японския „Джейтек Стингс“ зае Валентин Братоев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ