Обявиха съперниците на Григор Димитров за турнира в Бризбейн

григор димитров

Част от съперниците на бойкотиращия България Григор Димитров на турнира в Бризбейн (468 910 долара) бяха потвърдени официално.

Хасковлията ще открие сезона за поредна година в австралийския град, където спечели титлата през 2017-а. През тази година той достигна до полуфинал, но загуби в три сета от бъдещия шампион Ник Кирьос.

Двамата ще бъдат част от схемата и през новото издание. Освен тях обаче на кортовете в Бризбейн ще се появят още Рафаел Надал, Анди Мъри, Кей Нишикори, Алекс де Минор, Жо-Вилфред Цонга, Кайл Едмънд, Джон Милман и др. Турнирът стартира на 30 декември тази година, а финалът е предвиден за 6 януари.

Макар да има 80 титли в кариерата си, Надал никога не е печелил тази в Бризбейн. Той дебютира в надпреварата през миналия сезон, когато отпадна на четвъртфиналната фаза от Милош Раонич.

От заявените до момента тенисисти единственият друг освен Григор Димитров, който има във витрината си купата от Бризбейн, е Анди Мъри. Британецът спечели турнира последователно през 2012 и 2013, когато на финала победи именно хасковлията.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ