Защитник на ЦСКА призна: В клуба има сладко напрежение

Играчи на Цска казино изложение9

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски обяви, че червените разполагат с най-много равностойни футболисти от всички свои конкуренти в Първа лига и отсъствието на даден играч лесно може да се компенсира от негов заместник. Освен това той допълни, че тимът е готов за предстоящото гостуване на Дунав, а напрежението от задължителна победа не го притеснява.

“В ЦСКА винаги има напрежение, защото ЦСКА се стреми да бъде първи навсякъде. Но това напрежение е сладко напрежение. Нашият отбор е свикнал да играе под такова напрежение. Не мисля, че трябва да ни повлияе по някакъв начин.

Естествено, че нямаме право на грешна стъпка в Русе. Честно казано днес стъпваме за пръв път с отбора, момчетата се забавляваха. Събрахме се всички заедно, майтапи… Така че би трябвало да сме готови. Имаме 1-2 дни да се подготвим. Киро Десподов е готов и няма пречки пред нас.

Смея да кажа, че ЦСКА има най-дългата скамейка от всички отбори в Първа лига и всеки един от футболистите е равностоен на другия. Може да го замени по всяко време без да се чувства разлика”, коментира Чорбаджийски.

Относно представянето на националния отбор, защитникът разкри: “Видяхте, че националният отбор се представи на едно много добро ниво. Пролича си колективът в отбора и целеустремеността на всички. Всички дадоха максимума от себе си и мога да кажа, че сме много разочаровани от събитията в Кипър, защото имахме реална възможност да се класираме и продължим напред за Лигата на нациите. Мисля, че е едно добро начало за този отбор. Има добра основа и от нас зависи да се развиваме и побеждаваме повече.

Това е един от малкото отбори, в който може да си кажеш приказка с всеки. Не се срамувам да го кажа. Това е най-позитивното от всичко, защото си помагаме във и извън терена. В живота сме приятели и това помага много. Помощта и себераздаването ни тласкат напред и прави този юмрук да работи толкова добре през тази кампания.

Но не сме постигнали още нищо. Не искам да се ангажирам с прогнози за квалификациите. Единственото, което мога да обещая, е, че ще се опитаме да подобрим нещата.”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ