Легенда в ските предупреди Алберт Попов: Не си вири носа, а внимавай как ще караш

алберт попов

Алберт Попов да не си вири носа, а да внимава как ще кара през сезона. Съветът е на единствения българин, печелил старт от Световната купа по ски алпийски дисциплини – Петър Попангелов. Само преди дни Попов записа престижно 20-о място на старта в Леви, Финландия. Това са първите точки, които български алпиец печели след самия Попангелов.

„Алберт добре се развива, кара и на олимпиадата в ПьонгЧанг – коментира Попангелов. – Но на олимпиада е едно, а в Световната купа е съвсем друго, най-малкото защото за купата карат много повече скиори. И са най-добрите. Но за Алберт стартът в Леви бе отличен. Той кара на сигурно. Ако запази това, може да очакваме добър сезон от него. Важното е да стигне до по-горно класиране в ранглистата, за да може да има по-преден номер в състезанията.“

Попангелов си спомня и времената, когато големият Алберто Томба е прохождал сред елита на „белия“ спорт. И прави асоциацията с Алберт Попов.

„През 1984 г. на състезанието в Боровец дойде Алберто Томба, който беше хлапе. Гледаше ме като божество, защото аз бях в световния елит на ските по онова време. Но оттогава сме приятели, често си говорим“, откровен е Попангелов.

Самият Попов призна, че е нямал притеснения в състезанието. „За втория манш бях развълнуван, но не се притеснявах. Може би бях малко предпазлив във финала, но в трудната стръмна част карах много добре. След състезанието всички участници ме поздравиха за класирането. Те знаят кой съм и вече все по-често ще ме виждат в Топ 30 на Световната купа“.

bgdnes.bg


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ