Невиждан скандал в шахматната федерация! Депутат от БСП се опитва да вземе властта насила

467854701.sunrise-shah-sunrise-cesar-goljam

Екшън, мутри и мръсни похвати! Така описаха проведеното под диктовката на депутата от БСП Васил Антонов Общо събрание на шахматната федерация. Хората са потресени и заявяват, че мутренските времена се завръщат във федерацията.

Силовите похвати според тях са осъществени лично от депутата Васил Антонов, който отнел микрофона на действащия председател д-р Руслан Тошев, след като последният поискал събранието да се проведе пред очите на медиите и в присъствието на нотариус, който да следи за спазването на устава и закона.

Според присъстващите делегати, Антонов лично разпоредил медиите да напуснат залата на хотел „Ростов“, който е собственост именно на фирма на Антонов.

Освен всичко, пропуска се осъществявал от яки момчета с ниски чела и дебели вратове, които според делегатите допускали само тези, които декларирали предварително, че ще гласуват за Антонов, който е и кандидат за председател на федерацията.

Интересното е, че на 17 октомври 2018 г. е проведено редовно Общо събрание, на което за председател отново е избран д-р Руслан Тошев, а в Управителния съвет са избрани публични лица с отлична репутация и бизнес възможности за подпомагане на финансовото състояние на шахматната федерация.

Един от тези членове е крупния бизнесмен Николай Гигов, който дълги години бе благодетел и на футболния клуб „Локомотив-София“. На редовното събрание са присъствали почти всички клубове, което на практика е осуетило всички мераци на Антонов да бъде избран за председател.

Клубовете уточняват, че редовното събрание е проведено публично пред нотариус и са спазени всички изисквания на закона и устава на федерацията, което според тях е вбесило кандидата Антонов, който според присъстващите имал намерение да политизира шахматната ни федерация.

Антонов изгонил на следващия ден нотариуса, за да не може да се протоколират всичките зулуми, които са сътворени на организираното извънредно събрание в собствения му хотел в град Плевен.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ