Хубчев: Благодарих на момчетата за всичко! Аз направих колектива, а те трябва да се самоусъвършенстват

Петър Хубчев България Словения Лига на Нацийте 6

Селекционерът на националния отбор Петър Хубчев разкри, че е благодарил на отбора за всичко, което са показали играчите в Лигата на нациите през последната година. Той заяви, че с екипът му са изградили колектив между отделните личности в тима, но всеки от тях трябва да се усъвършенства, когато е в клубния си отбор, защото лагерите на националния тим са прекалено кратки.

„Благодарих на момчета за цялата работа в турнира. Играхме на предела на физическите си сили, имаше и емоция, защото след като поведохме знаеха, че Норвегия води с 2:0 на Кипър. Да съжаляваме за равенството с Кипър?Аз не съжалявам за нищо. Шест мача на такова ниво не можем да изиграем никога, ако ги заменим с приятелски срещи. Трябва още много, много да растем. За коя голяма световна футболна сила няма да е проблем, ако излязат 3-4 основни футболисти, та какво остава за нас?! Няма какво да разсъждаваме толкова и да се оправдаваме, контузиите и наказанията ги има във футбола.

Сега научавам, че това второ място в групата ни качва в трета урна за квалификациите за европейското – това е много добре.

Първата ни задача бе да изградим добър колектив, но не само на приказки, а с поведението си на терена, извън него и в отношенията между играчите. Много е трудно да наблягаме на други неща, защото тренираме по три, четири или пет дни преди мач. Всеки трябва да иска сам да се усъвършенства.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ