Левски никога не го e закъсвал толкова брутално между гредите! Опря до вратар пуснал 83 гола, откакто Божката се върна на „Герена“!

ники михайлов

Божидар Митрев и Мартин Полачек вече са в графата със зачеркнатите футболисти на Левски. Двамата няма да получат шанс да си върнат доверието на треньорите и феновете до края на годината, когато се очаква и да си тръгнат от клуба. В началото на 2019 г. под рамката с пълни сили и в добра кондиция би трябвало да се завърне Николай Михайлов, който утре или най-късно в сряда ще подпише договора си с клуба. Ако не се стигне до форсмажорна ситуация, в която да се издънят младите Николай Кръстев и Петър Иванов, на които Славиша Стоянович се очаква да залага в оставащите до края на полусезона 5 мача, Михайлов ще се подготвя спокойно за пролетния дял и постепенно ще влиза във форма, за да се върне и към най-добрите си дни, които безспорно преминаха в холандския Твенте. Последвалият трансфер в италианския Верона бе началото на края за сина на Борислав Михайлов и през последните 4 години той на два пъти игра (вторият във втора дивизия) в турския Мерсин, а последният му отбор бе кипърският гранд Омония (Никозия).

И напълно разбираемо феновете на Левски нямат свръхочаквания към Ники, а когато се погледне и статистиката му в последните години става ясно точно колко са го закъсали на „Герена“, щом опират до него.

От момента, в който Митрев се завърна при „сините“ през пролетта на 2017 година, той е изиграл 47 мача, в които е пуснал 35 гола. За последните 47 двубоя, които Николай Михайлов е изиграл, той е допуснал 83 (!) попадения! Отчитаме, че периодите му в Мерсин и Омония бяха в моменти, в които отборите бяха в жестока игрова криза, но все пак пътите, в които Михайлов е извадил топката от мрежата си са много. Средно на мач това са по 1,77 гола, докато при Митрев цифрата е 1,34.

Божидар Митрев
Сезон 2016/17 –  3 гола в 1 мач
Сезон 2017/18 –  27 гола в 41 мача
Сезон 2018/19 – 5 гола в 5 мача
Общо 47 мача, 35 допуснати гола

Николай Михайлов
Сезон 2014/15 и 2015/16 – 15 гола в 9 мача
Сезон 2016/17 – 55 гола в 29 мача
Сезон 2017/18 – 19 гола в 10 мача
Общо 47 мача, 83 допуснати гола

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ