Отказал се от футбола след два престоя в Левски изведе България до второ място в света!

1

Бившият футболист на Локо Пд и Левски Йордан Милиев и съотборниците му от националния отбор на България по минифутбол станаха световни вицешампиони на мондиала, който се проведе в Южна Африка. Милиев прекрати активната си състезателна кариера в края на 2015 г., след като за втори път облече екипа на Левски с краткосрочен договор.

В груповата фаза „лъвовете“ срещнаха съответно Оман (2:3), Ирландия (4:1) и Нигерия (2:0).

На 1/8-финала победихме Германия след изпълнения на дузпи – 0:0 в редовното време. На 1/4-финала България изигра най-лудия си мач след като обърна Колумбия, след три гола в последните четири минути за крайното 3:2. Отново след изпълнения на дузпи „трикольорите“ отстраниха Израел на полуфинала 1:1 в редовното време. Във финалният двубой Аржентина победи националите ни с 2:1.

С златни букви в историята на българския футбол ще останат имената на осем патриоти прославили България на 13 000 км:  Тодор Малинов, Васил Гуджев (станал известен с публикация в социалните мрежи, че целият отбор на Атлетик (Куклен) ще излезе пиян срещу Левски в 1/16-финал за Купата на България), Спас Милушев, Христо Чалъков, Йордан Милиев, Николай Петров, Николай Павлов, както и Пламен Божидаров, който е главен мениджър на тима.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ