Златен шанс за националите: Бием Словения и се надяваме на Кипър

България Норвегия 2ро (4)

Тази вечер България приема Словения в решителна битка от Група 3 на Лига С от турнира Лига на нациите. В двубоя от 21:45 часа на националния стадион нашите ще преследват победа, с която да завършат на първо място в класирането. В момента трикольорите отстъпват единствено по голова разлика на Норвегия – по същото време скандинавците гостуват на Кипър. Активът ни и показателите ни с викингите са равни. Затова, ако те спечелят, то ние ще трябва да бием с гол повече от тях.

От доста време насам тимът ни не е играл подобен двубой на „Васил Левски“. Мач, който да дава продължаване напред. Ако финишираме първи в групата, то ще се класираме за финалната фаза с победителите от другите три групи. Първият след това получава виза за европейското първенство през 2020 година.

Освен за престиж тази вечер националите ще играят и за пари. Ако изпреварят Норвегия, то те ще спечелят 2,2 милиона лева от наградния фонд на надпреварата. Не е маловажно, че те ще успеят да се изкачат в Лига В, което ще означава – по-сериозен интерес, повече приходи и по-големи противници в следващото издание. Сред съперниците ни могат да се окажат Германия и Хърватска, които вече изпаднаха от Група А.

Това обаче са просто сметки без кръчмар. Най-важното е тази вечер Петър Хубчев и момчетата му да покажат това, което правеха в изминалите мачове – да играят здраво и за пореден път да се надскочат. Стореното от тях до момента не е никак малко и е по-скоро неочаквано. Лъвовете трябва да играят днес така, както през второто полувреме на гостуването в Кипър в петък. Тогава те бяха агресивни и създадоха една дузина шансове пред вратата на противника. Единственото нещо, което ще трябва да коригират, е мерникът.

Петър Хубчев понесе тежък удар и преди този мач, след като за предходния отпаднаха Пламен Илиев и Кирил Десподов. Наред с тях той няма да може да разчита и на Тодор Неделев. Халфът, който действа много силно на Острова на Афродита, отпада заради наказание. Това свежда до минимум опциите пред селекционера за избор в атаката. Реално единствените варианти за крила са Галин Иванов и Николай Димитров. Именно Хичо смени неубедителния в Кипър Иванов, като вкара дузпата за 1:1 в края на мача. Божидар Краев, който не бе на ниво в петък, се очаква да отстъпи мястото си на Спас Делев, който трябва да поведе атаката, а зад него да играе капитанът Ивелин Попов. Хубчев едва ли ще прави големи промени по защитата и халфовата линия, а на вратата пак ще бъде Георги Петков.

България направи добър турнир до момента. Днес целта пред Хубчев и момчетата му е да направят така, че да сгреят сърцата на изстрадалите ни фенове. Естествено, помощ от Кипър няма да ни е излишна.

Вероятни състави:

България: Г. Петков, Стр. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков, Г. Костадинов, Славчев, Г. Иванов, Ив. Попов, Н. Димитров, Делев

Словения: Белец, Скубич, Ал. Струна, Мевля, Ан. Струна, Безяк, Иличич, Дервишевич, Вербич, Зайц, Берич

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ