Валверду разкри: Агаси остава за постоянно с Григор

григор димитров андре агаси

С опита си Андре Агаси може да помогне на Григор Димитров да бъде по-здрав психически. Така смята Дани Валверду, треньор на най-добрия български тенисист. Шампионът от финалите на АТП не се класира за Лондон, не можа да защити точките си от миналия сезон и вече е 19-и в световната ранглиста.

Американската легенда Агаси се присъедини към екипа на Димитров на турнира в Париж.

“Говорих с Григор за възможността да привлечем в нашия отбор нов човек, който да му помогне за по-голямо постоянство в играта, за да бъде непрекъснато сред най-добрите. Той има необходимите качества, но проблемът е, че трябва да бъде солиден във всеки момент. Работихме много върху това, но моята работа като шеф на отбора е да намеря някакво решение, което да доведе до подобрение. Не само в представянето по турнирите, но и по-добре да използва своя потенциал. Казах му, че ако иска да бъде на върха, има нужда от подходящия човек. С Андре се знаем още от времето, когато работех с Анди Мъри, а Агаси познава Григор още от юношеските му години. Нека да го питаме и да видим какво мисли по въпроса. Нещата се развиха много добре и всички в екипа се вълнуват от това, което предстои. Агаси знае какво е необходимо на един играч, за да стигне до върха, какво трябва да прави на корта и извън него. Характерът на Андре му позволява да усеща кое е добре и кое не във всякакви ситуации. А когато знаем какво правим по правилния и какво по неправилния начин, перспективата пред нас е много по-добра”, коментира Валверду.

Още в Париж Григор сподели, че Агаси се е появил точно навреме. Не мога да се сетя за по-подходящ човек, с когото да споделям какво мисля и какво чувствам. Надявам се да пътуваме заедно възможно най-често през следващата година, каза Димитров във френската столица. Той сега е в Монте Карло и се готви за новия сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ