Шок за бивши левскари! Собственикът на клуба им влиза в затвора, укрил 11,5 милиона!

1

Тежки дни очакват румънския Астра (Гюргево), част от който са двама бивши футболисти на Левски – родният национал Пламен Илиев и халфът Нелуц Рошу, който така и не получи шанс на „Герена“ от Делио Роси. Собственикът на шампиона на Румъния за 2016 г. е укрил 11,438.169 леи (2,472,165.49 евро по днешният курс на БНБ) в периода 2008-2009 г., като за това е използвал офшорни сметки на Британските вирджински острови. Престъплението е довело до ефективна присъда от 3 години и половина за Никулае, чието състояние се оценява на между 500 и 600 милиона евро, което го превръща в най-богатият собственик на футболен клуб в Румъния.

Собственикът на Стяуа Джиджи Бекали признава преди няколко дни, че е дал на заем 600 000 евро на Никулае, а има да взима и 1 милион евро трансферна сума за преминаването на Денис Алибец в Астра. „Разбрали сме се, че ще ми върне парите като ми дава играчи“, казва Бекали.

Това открива нова линия за евентуален трансфер на Пламен Илиев в Стяуа, тъй като вратарят е силно желан лично от Бекали, който е готов да го вземе през главите на треньора и спортния директор, които държат  Кристиан Балградеан да остане на вратата на гранда от Букурещ. Пацо Тигъра има договор с Астра до лятото и не иска да го поднови, тъй като е желан от редица европейски клубове. Бекали не иска да плаща трансферна сума през януари, докато от Гюргево вече имат на масата оферта от 500 000 евро за стража от турския Коняспор. Присъдата на Йоан Никулае, която той може да обжалва, единствено може да засили желанието на Илиев да напусне Астра.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ