25 години след триумфа на „Парк де Пренс“, Костадинов разкри: С Пенев спахме на едно легло преди мача

IVP_7592

Емил Костадинов разкри, че е спал на едно легло с Любо Пенев в нощта преди мача на „Парк де Пренс“.

„Помните през какви перипетии преминахме преди мача аз и Любо Пенев – проблем с визите, влизане на френска територия по втория начин. Аз по принцип съм човек, който никога не се предава, но малко се бях отчаял.

Мислех си, че няма да ни допуснат във Франция и ще изпусна важния мач за нас. И вижте какво нещо е съдбата. Аз и Любо бяхме тези, които имаха спънки с визите, после пък, когато се настанихме във Версайския дворец, бяхме в една стая.

И макар да си е дворец и то какъв, спахме на едно легло. Е, не беше персон и половина, по-голямо и с отделни завивки. Даже се шегувахме, че както е тръгнало така да сме един до друг – и при визовия проблем и в една хотелска стая, дали това не е някакъв знак, че утре ние ще им вкараме по един гол на французите и ще ги бием с 2:0.

Ами стана си почти така, защото при второто ми попадение получих паса именно от Любо“, разказва Емо.

Легендарното крило разказва и любопитна история от заминаването си от летището в Париж, откъдето пътува за Порто.

„Много хора ме гледаха на летището и очаквах реакцията към мен да е негативна. Те мълчаха, гледаха ме, а изведнъж някои започнаха да ръкопляскат и да ме поздравяват. Останах страшно изненадан и шокиран. Чувството беше смесено – хем много приятно, хем и малко…

Не чувство на вина, но малко неудобно ми беше. Беше си изненада французите да ме поздравят, въпреки че аз и моите съотборници ги бяхме наранили жестоко. А те са горделива нация, националисти са“, прави поредното си интересно разкритие Емо. Той разказа и, че с премията си е купил скъп часовник, който пази и до днес, но рядко носи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ