Хубчев избра бойците си за битката с Кипър! Георги Петков влиза в историята на Европа

ЦСКА Локомотив Пловдив (3) хубчев

Националният отбор на България по футбол излиза за предпоследния си мач от груповата фаза в дебютното издание на Лигата на нациите. „Трикольорите” гостуват срещу Кипър в търсене на победа, която ще увеличи шансовете им за първото място в група 3 на Дивизия С.

Очаквано родният селекционер Петър Хубчев прави промени в стартовите си 11, след като заради контузии отпаднаха двама футболисти, на които със сигурност щеше да разчита – вратарят Пламен Илиев и нападателят Кирил Десподов.

Селекционерът ни залага на Георги Петков на вратата, като родният страж влиза в историята не само на България, но и на Стария континент.

Ветеранът от Славия става най-възрастният вратар в Европа с мач за своята страна. Той е точно на 42 години и 253 дни.

Пред него в защита действат Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков, докато Георги Костадинов и Симеон Славчев са опорните халфове. В офанзивни позиции действат Божидар Краев, Галин Иванов, Тодор Неделев и Ивелин Попов, като капитанът на „лъвовете“ е на върха.

КИПЪР (4-3-3): Панаи, Меркис, Макрис, Ефрем, Кириаку, Авраам, Коусулос, Захариу, Маргаса, Артиматас, Лаифис.

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): Г. Петков; С. Попов, Бодуров, Божиков, Недялков; Г. Костадинов, Славчев; Краев, Г.Иванов, Неделев; И. Попов

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ