Силен Манолев предвиди победи с по 3:0 над Левски и Лудогорец, каза защо отряза Люпко за трансфер и какво чака Десподов в ПСВ

Цска Витоша Бистрица (14) Станислав Манолев

Лидерът на ЦСКА Станислав Манолев даде интервю пред „Канал 3“, в което говори за всички актуални теми около „червените“. Той призна, че отборът работи много здраво в паузата, за да е готов за предстоящите мачове с Дунав, Славия и Лудогорец.

„Борим се за това да вземем максимален брой точки и всичко зависи от нас. Силно се надявам да победим Лудогорец, все пак играем на „Армията“ пред нашата публика и мачът няма да има нищо общо с този в Разград.

Доволен съм от първия дял на първенството, набирам инерция и влизам в оптимална форма. Почти всеки мач печелим с разлика от 2-3 гола. Някои хора не харесват играта, но резултата е важен. Имаше два мача, които не успяхме да спечелим – Левски и Лудогорец, но това не е някакъв критерий. Не е кой знае какво, защото на всеки може да се случи да няма ден. В следващите срещи може да стане така, че да ги победим с по 3:0.

Мисля, че сме по-добре от миналата година. Не правим грешки като равентствата срещу Пирин и Черно море“, каза Манолев за играта на отбора в дербитата и срещу по-непретенциозните съперници.

„Българите си знаят обстановката в ЦСКА, мотивацията, че феновете ще са недоволни, ако не победим. С българите отборът се чувства по-сигурен. Момчетата са млади, но вече втори-трети сезон играят тук и имат характер, готови са да дадат всичко за ЦСКА.

Ел Маестро е млад и добрът треньор, добър психолох. Младостта му помага да се държи с всеки от нас като с приятел. Всички сме тук за титлата, само за това мислим – и футболистите, и треньора. Той затова е дошъл. Липсва ми титлата и се надявам тази година да си я сложа във витрината.

Борим се за това да играем в Европа, защото там са истинските мачове и всеки иска да се покаже там, за да отиде на едно по-високо ниво“, сподели още фланговият футболист и разкри, че е бил против плащането на 8-те милиона лева за емблемата на клуба.

„Беше въпрос на време! Гриша Ганчев, когато каже, че ще направи нещо, го прави. Преди 3 години каза, че ще вземе ЦСКА и ще оправи клуба. Видяхте сами, че го направи. За мен тези 8 милиона не трябваше да бъдат плащани. Можеше да се направи още един терен или пансион за юношите, нещо за школата на ЦСКА, за младите“, каза Манолев и коментира спекулациите за трансфер на Кирил Десподов в един от бившите му клубове ПСВ Айндховен.

„Десподов има много качества, но все още трябва да се развива. В ПСВ ще го доразвият и ще стане един много добър футболист. Първият ми съвет би бил да тренира повече, защото там манталитетът е съвсем друг, няма нищо общо с тук и трябва да се работи много“, коментира благоевградчанинът и разкри, че е отказал на Люпко Петрович трансфер в Левски, за да може да заиграе на „Българска армия“.

„Избрах ЦСКА заради Ганчев. Преди време гледах един мач срещу Ботев, защото имах приятел, който играеше при пловдивчани. Като видях публиката и си казах, че един ден искам да играя тук. Да, имаше интерес от Левски, звъня ми Люпко Петрович и много ме искаше. Нямаше как да отида там, защото исках да дойда в ЦСКА.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ