Хебър хвърля трансферната бомба! Отборът на Жадния се разбра с Димитър Макриев

Димитър Макриев - Арда

Доскорошният нападател на Арда Димитър Макриев (34 г.) може да заиграе в Трета лига през пролетта. Той е провел принципни разговори с ръководството на Хебър и треньора Николай Митов. Макриев е дал дума, че ще подсили пазарджиклии в амбицията им да се класират за втория ешелон през пролетта. Това ще се случи, ако таранът не успее да си намери клуб в чужбина. Поне на този етап индикации за сериозно предложение няма и е доста вероятно Макриев да заиграе в Хебър през пролетния дял.

34-годишният нападател бе привлечен през лятото в Арда, като подписа до края на есенния дял. Той вкара 6 гола в 11 участия във Втора лига, но сам реши да напусне клуба от Кърджали. Раздялата стана факт на 9 ноември. Последният мач, в който Макриев попадна в групата, бе гостуването на Поморие (1:1). Той обаче остана резерва. Титуляр на върха на атаката бе Венци Христов, а в хода на срещата на негово място влезе Ахмед Осман (33 г.), който преди това имаше само 37 минути през сезона заради контузия.

Макриев се завърна в България след 4-годишно прекъсване. През 2013/14 г. той бе част от Левски. След това игра в Саут Чайна (Хонконг), унгарския Печ и три сезона в кипърския Неа Саламина. Макриев имаше успешен престой и в израелския Ашдод.

Хебър иска да се подсили с голямо име за атаката на Втора лига през следващия сезон. Пазарджиклии и в момента изглеждат като изявен фаворит. Гробарите водят с 2 точки на Оборище в Югозападната Трета лига. Именно панагюрският клуб е другият по-амбициозен в първенството.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ