Обявиха договора на национал с английски клуб, докато той чака дебюта си за България (СНИМКА)

1

Вратарят Димитър Евтимов остава в Бъртън Албиън поне до януари, след като клубът преподписа с него ново краткосрочно споразумение.

То е за два месеца и така престоят на стража в тима от Лига 1 ще обхване и предстоящия изключително важен за отбора четвъртфинал за Купата на лигата срещу Мидълзбро на 18 декември. Евтимов бе с основна заслуга за елиминирането на елитния Бърнли и първодивизионния Нотингам Форест в турнира.

Контрактът на вратаря на националния отбор, който е с българския състав в Кипър преди мача от Лигата на нациите утре вечер, е до 16 януари. След това ще бъде разгледана опцията за постоянен договор.

Възможности обаче няма да липсват и за други тимове, като репутацията на вратаря е добра на Острова, където Димитър играе от 7 години. Той има и британски паспорт, което е още едно улеснение за евентуална сделка.

Евтимов подписа с Бъртън през септември, отново с краткосрочен контракт.

„Предстои ни много напрегната програма около Коледа, а и мачът с Мидълзбро е най-важен за клуба от много години – каза мениджърът на Бъртън Найджъл Клъф. – Затова и всички сме много доволни, че Димитър остава.“

Евтимов е впечатлил хората в клуба с отношението и здравата си работа в тренировките за времето, в което е част от отбора.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ