Тежък удар за Марица, започва в ШЛ без новия си капитан – треньорът иска волейбол на европейски ниво и победи

1

Новият капитан на родния първенец Марица (Пловдив) – Нася Димитрова ще пропусне гостуването на Берое (Стара Загора) от българското първенство, както и старта в най-престижния европейски турнир Шампионската лига.

Двубоят с волейболистките от Стара Загора от НВЛ- жени е утре, 16 ноември, като ще се играе от 18:00 ч в зала „Иван Вазов“ в града на Липите. След това, в понеделник Марица отпътува за Франция, където на 20 ноември гостува на Безие в първия си мач от група А на Шампионската лига.

Причина за отсъствието на Нася Димитрова от състава е контузия в ръката. От ръководството на Марица коментираха, че травмата не е сериозна, като се очаква до две седмици националката, която играе на поста централен блокировач да се завърне в игра.

„Надявам се през този сезон да покажем едно ново лице“, коментира самата Нася Димитрова преди старта в Шампионската лига. „Участието ни в груповата фаза на най-престижния турнир за нас е чест и отговорност. Отборът ни е изцяло обновен. Надявам се този сезон да реализираме победи. Също така се надявам феновете да ни подкрепят и зала „Колодрума“ да се изпълни с публика за нашите мачове.“, допълни националката.

Марица попадна директно в груповата фаза на Шампионската лига, като съперници на родните волейболистки в група А са още турския Факъфбанк (Истанбул) и германския Алианц (Щутгарт).

„За нас е чест и привилегия да играем директно в групите на Шампионската лига. Целта ни е да качим едно стъпало по-нагоре и да реализираме победи в груповата фаза на турнира. Ако имаме шанс да мислим и за продължаване в следващата фаза. Най-важното е да започнем да играем със самочувствие. Да бъдем на нивото на европейския волейбол и да бъдем отбор, който не се притеснява да играе в Шампионската лига“, коментира Иван Петков.

Треньорът на българския шампион заяви още, че познава добре Вакъфбанк, като турският тим е лидер в групата. Има информация и за останалите съперници. В другите два отбора се разчита основно на чужденки. Те са на едно средно европейско ниво, но са доста далеч от Вакъфбанк. Смята, че са преодолими и може да се мисли за реализиране на успехи.

„Започваме с гостуване на Безие. В състава на френския първенец има много чужденки, но въпреки това сме изпълнени с надежди и очаквания за този сблъсък“, заяви още селекционерът на Марица.

Петков говори и за конкуренцията във вътрешното първенство.

„Имаме информация за Славия и Берое. За другите отбори все още нямам никакви наблюдения. Славия се подсили с доста сериозни попълнения. Берое, както и Левски, също участват в европейските турнири. Имат шансове да елиминират отбори. Дано съперниците ни в България са по-добри, това ще ни помогне за по-силно представяне в Шампионската лига. Първенството ни от година на година става все по-добро. Някои от състезателките ни влизат по-трудно в ритъм, имахме нормални проблеми за една подготовка, но като цяло не сме далеч от средното европейско ниво“, добави Иван Петков.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ