Стоеви успяха! Габриела и Стефани се класираха за финалния турнир на най-добрите в света!

1

Страхотен успех постигна най-добрата ни женска двойка по бадминтон – сестрите Габриела и Стефани Стоеви. Българките се класираха за Финалния турнир в Гуанджоу (Китай), където през декември ще си дадат среща най-добрите осем дуета в света.

Точки за него се трупат във всички Супер серии и Гран При турнири от календара на международната федерация. В последното обновяване на класацията за турнира от днес Габи и Стефани са под №7 с актив от 65 210 точки. На върха се завърнаха олимпийските шампионки Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши от Япония, които имат 89 970. В топ 8 са още три тандема от страната на Изгряващото слънце и по един тайландски, индонезийски и китайски отбор. Така българките ще бъдат единствените европейки в тази елитна компания в Гуанджоу.

“Една мечта стана реалност! Много сме щастливи! 2018 определено е нашата година и сме много горди с постигнатите резултати досега . Очакванията ни са големи. Доказахме се, оттук нататък следват яки тренировки и никакво отпускане. Искаме да сме в елита на света и ще се борим за това! Не искаме да ни се сравняват успехите с на Петя Неделчева. Тя е постигнала много успехи и резултати за България, това е факт и никой не го отрича, но нашите успехи не искаме да бъдат сравнявани с нейните, защото ние градим наши и не искаме да бъдем сравнявани с никого!”, заявиха Габриела и Стефани.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ