„Синьо-червено“ разхищение! Ганчев и Русев изпускат играчи за 16 млн. лева!

ЦСКА Левски 2ро (37)

В Левски и ЦСКА действат по зимните си селекции. На „Герена“ търсят вратар, който да е поне класа над Божидар Митрев и Мартин Полачек, а на „Армията“ приоритет е атакуващ халф, който да демонстрира поне толкова добри игри, колкото Тиаго през миналия сезон. Португалецът обаче може да си тръгне през лятото без трансферна сума, ако „червените“ не му предложат нов договор, за което на този път няма категорични знаци. Тиаго е просто едно от имената, които Гриша Ганчев и Спас Русев може да изпуснат без пари, а общо с изтичащи контракти в ЦСКА и Левски в момента са 10 играчи, чиято обща стойност според Transfermarkt.com е 8,15 млн. евро или малко над 16 милиона лева! Най-скъп е споменатият вече плеймейкър на ЦСКА – 3 млн. евро, а веднага след него са Кабрал и Яблонски от „сините“ с етикети за по 1 млн. евро.

От „Герена“ може да си тръгнат четирима чужденци и един българин – младият нападател Илия Димитров, който е преследван от контузии след победния си гол срещу Ботев Пд в първия кръг. От „Армията“ може да изпуснат само двама иностранци – Тиаго и вратарят Черниаускас. В контрактите на Станислав Манолев и Николай Бодуров се говори, че има опции за продължаването им за по още една година.

Според различните информации за заплатите в двата клуба, 10-тимата играчи с изтичащи договори получават между 200 и 250 хиляди лева на месец.

Играчите с изтичащи договори в Левски
Милош Цветкович – 500 хил. евро
Давид Яблонски – 1 млн. евро
Жерсон Кабрал – 1 млн. евро
Аймен Белаид – 350 хил. евро
Илия Димитров – 150 хил. евро
Общо:  3 млн. евро

Играчите с изтичащи договори в ЦСКА
Тиаго Родригес –  3 млн.евро
Николай Бодуров – 600 хил. евро
Витаутас Черниаускас – 800 хил. евро
Станислав Манолев – 500 хил.евро
Александър Дюлгеров – 250 хил. евро
Общо 5, 15 млн. евро

Заб. В статистиката не влизат играчите, които са под наем в двата клуба: Богдан Вашчук от Левски и Али Соу и Жоржиньо от ЦСКА


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ