Петко Христов разкри защо е избрал Тернана и отсече: Израствам по ръководството на Де Канио

960-600-pyrvaliga-cska-slaviia

Българският защитник Петко Христов разкри своите мотиви да избере третодивизионния Тернана, където през този сезон играе като преотстъпен като Фиорентина. Роденият през 1999 година футболист заяви, че при „росовердите” ще получава повече шанс за изява.

19-годишният талант изненадващо участва в прескоференцията на своя тим преди гостуването срещу Имолезе в 11-ия кръг на Серия С. Интересното е, че неговият тим има да наваксва цели три двубоя спрямо болшинството отбори, а ако успее да спечели всеки от тях, ще оглави класирането.

Христов предизвика интерес сред италианските медии с факта, че единствен от състава на Луиджи Де Канио е играл на стадиона на актуалния европейски шампион Реал Мадрид. Става дума за срещата между „кралския клуб” и Фиорентина от миналата година за трофея „Бернабеу”, когато Христов се появи на терена през второто полувреме.

Той показа, че е доволен от нивото на конкуренция в третата дивизия на италианския футбол. „Смятам, че ще спечелим мачовете си, защото другите отбори са силни, но ние сме по-силни. Ще победим, ако изпълняваме заръките на г-н Де Канио”, заяви българинът.

За италианските медии беше интересно да научат, че футболистът има брат-близнак – играещият в Славия Андреа Христов, както и кога точно Петко прави своя дебют в мъжкия футбол. „Дебютирах на 17 години за Славия в мач срещу ЦСКА, а после играх с юношеския национален отбор на Европейското. Там ме забелязаха от Фиорентина, където играех за формацията до 21 години. Моят брат-близнак Андреа? Той също е футболист и изпълнява същата роля като мен на терена. Надарен е със същата физика.”

„Защо попаднах в Терни? Тук мога да играя. Смятам, че тук подобрявам всеки аспект от играта си. Силен съм с топка в крака. Техниката на българските играчи не е съвсем лоша, а в България, както и в Италия, играта е малко бавна. Терни е хубав град, а феновете винаги ни подкрепят. Винаги трябва да се представяме по-добре. Ако спечелим трите си отложени мача, ще бъдем първи в класирането. След декември ще видим какво ще се случи.”

„Дойдох тук, за да играя, ако по някаква причина Модибо Диаките (31-годишен – б.р.), Дарио Бергамели (31-годишен – б.р.) или Даниеле Гаспарето (30-годишен) не могат да играят. Израствам под ръководството на Де Канио и мисля, че ще се справя добре.“

„Идоли? Лично аз харесвам много Тиаго Силва и Леонардо Бонучи, заради начина, по който той играе с топката.”

Христов също така разкри, че от целия отбор е най-близък с 20-годишния нападател Карло Бутич. „Той е много силен физически. Да, двамата си говорим на сръбски, понеже той е хърватин и се спогаждаме. Имаме добри взаимоотношения, а и никой друг не ни разбира (когато си общуваме – б.р.).”

Дотук през сезона Христов има 4 участия за Тернана в Серия С – две като титуляр и други две като резерва.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ