Европейски гранд идва за Десподов! Звездата на ЦСКА веднъж вече ги разочарова!

Кирил Десподов (2)

Холандският гранд ПСВ Айндховен проявява сериозен интерес към крилото на ЦСКА Кирил Десподов (22 г.). Клубът от Ниската земя следи големия талант на армейците от няколко месеца насам. ПСВ имаше скаут на вечното дерби в края на септември, което завърши 1:0 за Левски, а Десподов игра 90 минути. Човекът от Айндховен е наблюдавал именно изявите на крилото.

Сега от ПСВ са имали планове да изпратят свой скаут заради Десподов на двубоите на националния отбор с Кипър и Словения. Крилото обаче се контузи на тренировката на селекцията вчера сутринта и ще пропусне двата мача. От ПСВ обаче са проследили предишните изяви на Десподов за България, като той вкара дебютния си гол при 2:1 над Кипър и записа 90 минути срещу Норвегия (0:1).

Кирил се намира в добра форма, като в последните 4 мача за ЦСКА вкара 3 гола и добави 1 асистенция. Той се разписа по веднъж при успехите над Локо Пд (1:0 – директно от фаул) и 3:0 над Витоша Б (с отличен индивидуален рейд).

ПСВ планира да продължи да следи изявите на Десподов, като ще има свой съгледвач на гостуването на Лудогорец на 6 декември. Холандците ще гледат фланговия нападател и през пролетта и евентуално може да отправят оферта за него през лятото на 2019 г.

Интерес към Десподов проявяват и редица други клубове, сред които елитни такива от Турция и Русия. Десподов беше силно желан и от казахстанския Астана още по времето, когато Станимир Стоилов беше треньор на тима.

Един от играчите на ЦСКА вече е бил в ПСВ – Станислав Манолев. Фланговият футболист беше собственост на клуба от 2009 до 2014 г. (95 мача и 4 гола в елита и 33 участия в Лига Европа), след като бе продаден от Литекс.

В момента ПСВ гази наред в Холандия, като има 12 победи от 12 мача (43:5 голова разлика) и участва в групите на ШЛ (с Барса, Интер и Тотнъм). Треньор на тима е бившият халф на Барселона и Байерн Марк ван Бомел.

В същото време от ЦСКА обявиха, че контузията на Десподов от националния отбор не е тежка. Той е получил разтежение и ще почива няколко дни, след което ще се подложи на възстановителни процедури. Очаква се крилото да е на разположение за гостуването на Дунав на 24 ноември (събота) от 15:00 часа и да попадне в групата.

„Тема спорт“

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ