Левски с пета победа в Европа, Рилецо с пета загуба – Балкан чака помощ от кипърци за следващата фаза

левски лукойл

Българският шампион Левски Лукойл записа пета поредна победа в група „G“ на европейския клубен турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа. Възпитаниците на Константин Папазов надделяха в петия кръг като гост на Катая (Финландия) със 102:95 (25:26, 28:32, 19:17, 30:20) и спечелиха първото място в групата. „Сините“ още в предишния кръг си осигуриха класиране за втората групова фаза на турнира.

В последния си мач от тази група Левски Лукойл гостува на Арис в Солун на 21 ноември.

Другите ни представители в Европа – Рилски спортист и Балкан (Ботевград), записаха поражение. Рилецо инкасира пето поредно поражение след  83:104 (18:17, 24:34, 20:27, 21:26) срещу унгарския Алба Фехервар в Самоков. Българският тим остава на последно място в класирането без спечелен мач до момента и отпада от турнира. Алба Фехервар е лидер в подреждането с пет поредни победи и отива в следващия кръг.

Вицешампионите от Балкан загубиха като гост на Цмоки Минск (Беларус) със 73:84 (12:24, 18:18, 23:29, 20:13) в среща от предпоследния пети кръг в група „В“ на ФИБА Къп. Възпитаниците на Небойша Видич запазват шансове да продължат в следващата фаза на турнира. Това може да се случи още тази вечер, ако в другата среща от групата АЕК Ларнака (Кипър) спечели срещу гостуващия Монс Ено (Белгия). В последния кръг ботевградчани гостуват на белгийците.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ