Левски Лукойл тръгна за пета поредна победа в Европа без двама от лидерите си

Академик Бултекс-Левски05

Днес баскетболистите на Левски Лукойл потеглиха към второто си поредно гостуване за ФИБА Къп. Утре от 18:30 часа те гостуват на финландския Катая в петия си мач от Група G на турнира. Още през миналата седмица шампионите се класираха за следващата фаза, а това стана възможно след победата им над Днипро в Украйна, която бе четвърта поредна за тях.

Пътят към Финландия е тежък и на отбора предстоят три полета. София – Истанбул, Истанбул – Хелзинки, Хелзинки – Йоенсуу, където домакинства Катая. 08:15 бе обявен за сборен час тази сутрин за тима на Терминал 2 на Летище София, а ако всичко върви по план, селекцията на Константин Папазов ще се настани в хотела в Йоенсуу около 22:00 часа тази вечер. Самолетът за Истанбул закъсня с повече от час, а баскетболистите уплътниха времето си като играха на любимата си игра „Дженга”.

В ранния следобед от Истанбул те летят за Хелзинки, а от там за Йоенсуу – град с над 72 000 души население.

Извън групата на Левски за Финландия останаха двама – Калоян Иванов и Деян Карамфилов. Калоян е с все още неотшумяла контузия в глезена от мача с Берое, заради която не игра срещу Днипро в Украйна. В неделя е дербито с Рилски спортист в НБЛ и желанието на ръководството на клуба е крилото да бъде съхранен именно за тогава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ