Лудогорец си има четирима съдии! Подариха им ДЕСЕТ точки!

1

Четирима съдии са причината Лудогорец да има преднина пред ЦСКА и Левски на върха в Първа лига. Извадка на „Тема спорт“ показва, че Никола Попов, Ивайло Стоянов, Станислав Тодоров и Радослав Гидженов са подминали фрапиращи ситуации в полза на разградчани, от което Орлите са спечелили 10 (!) точки този сезон! Ако съдийството бе на ниво в тези мачове: Лудогорец щеше да вземе точка от Етър, а не три; щеше да загуби от Берое в Стара Загора и Разград!

Без споменатите 10 точки, разградчани сега щяха да са с 28 или 31, тъй като едва ли щяха да се издънят срещу Септември на „Васил Левски“, въпреки че до гола на Швиерчок (след явното му нарушение) не се виждаше как ще вкарат. С шест точки повече в актива си Берое би могъл да е на трето място с 33, на една зад Левски и на две зад ЦСКА!

Йордан Сталев още ли мисли, че съдиите се справят на ниво и не влияят на класирането?!

СКАНДАЛНИТЕ ОТСЪЖДАНИЯ В ПОЛЗА НА ЛУДОГОРЕЦ:

1-и кръг 21.07.18 г. Лудогорец – Етър 1:0
В 88-ата минута Иван Стоянов отправя шут от пряк свободен удар, след което топката среща вдигнатата ръка на Якуб Швиерчок в наказателното поле, но съдията Никола Попов не отсъжда дузпа в полза на Етър. Очевиден гаф в решаващ момент от мача. За грешката на рефера Никола Попов в тази ситуация призна лично шефът на съдиите Йордан Сталев в интервю за livesport.bg.

2-и кръг 28.07.18 г. Берое – Лудогорец 1:1
В 39-ата минута крилото на заралии Меска се възползва от грешка при пас на Рафаел Форстър към Ренан, футболистът на Берое настига топката и играе първи с нея, след което е повален от стража на разградчани, но не последва сигнал за 11-метров наказателен удар от страна на Ивайло Стоянов.

13-и кръг 28.10.18 г. Септември Сф – Лудогорец 1:4
В 46-ата минута при резултат 1:0 за Септември влезлият като резерва на почивката нападател на Лудогорец Якуб Швиерчок изравнява резултата. Преди да отбележи попадението, полякът  извършва фаул в атака срещу Георги Стоичков, избутвайки го. Главният съдия Станислав Тодоров зачита гола и равенството е възстановено. 15-и кръг 11.11.18 г. Лудогорец – Берое 1:0 В 19-ата минута е вдигната засада на Борислав Цонев, който излиза сам срещу Ренан. В ситуацията халфът на заралии е покрит от централния бранител на разградчани Антон Недялков. След това Цонев майсторски реализира, но голът му не бе зачетен.

15-и кръг 11.11.18 г. Лудогорец – Берое 1:0
В 22-ата минута главният съдия Радослав Гидженов не посочва бялата точка за нарушение на Козмин Моци срещу Мартин Райнов. В ситуацията румънецът дърпа за фланелката капитана на гостите. В същото време Александър Цветков е повален от Клаудиу Кешерю. Реферът имаше отлична видимост на ситуацията.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ