Най-бързият гол този сезон не стигна на Смърфовете да се откъснат на шестото място, скандал след края на мача на „Васил Левски“

Славия Локомотив Пловдив18

Най-бързият гол този сезон в Първа лига се оказа недостатъчен на Локо Пд да дръпне пред Етър и Черно море в битката за шестото място. „Черно-белите“ и Славия завършиха 1:1 на „Васил Левски“ след голове на Анте Аралица в 17-та секунда и Илиян Мицанск в 62-та минута.

Веднага след последния съдийски сигнал пък се разрази скандал на пистата пред тунела и играчи на двата отбора едва не стигнаха до бой.

Голмайсторът на Локо Пд Анте Аралица откри веднага след началото на срещата, възползвайки се от пробив и подаване пред вратата на Бирсент Карагарен. Двата отбора се вкопчиха в здрава битка веднага след попадението и дълго нямаше положение пред един от двамата вратари. В 31-та минута обаче Мартин Луков показа, че е запазил концентрация, избивайки атрактивно опасен удар на Владислав Узунов. Вратарят на Локо спокойно остави топката да премине над гредата му в 47-та минута след изстрел на Галин Иванов. 10 по-късно Аралица изпусна да направи 2:0, пращайки покрай вратата. Илиян Мицански се появи на терена в 61-та минута и секунди по-късно изравни резултата след асистенция на Янис Карабельов.

До края си срещата се изнерви доста, а върхът на напрежението бе 90-та минута, в която Галин Иванов центрира, топката се удари в ръката на Томашевич, но реферът не прецени, че това е достатъчно основание да отсъди дузпа. Именно това предизвика и скандала след края на мача, заради който Димитър Везалов получи жълт картон, а се наложи и намесата на охранителите на срещата.

Със спечелената точка Локо Пд има 21 и е на шестото място, но по толкова имат още Черно море и Етър.  Славия пък не успя да се доближи до трите тима и остава 10-и със 17 точки.

СЛАВИЯ – ЛОКО (ПЛОВДИВ) 1:1
0:1 Аралица (1)
1:1 Мицански (62)

СЛАВИЯ: 32. Стергиакис, 3. Марем, 6. Иванов, 38. Гамаков, 23. Узунов, 35. Йомов, 10. Карабельов, 8. Шоколаров, 17. Цветанов, 33. Иванов, 7. Ангелов

ЛОКО ПД: 71. Луков, 50. Томашевич, 6. Езе, 15. Везалов, 91. Буна, 34. Банович, 29. Ангелов, 14. Илиев, 9. Карагерен, 3. Абдулахи, 77. Аралица


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ