Новият вратар на България: Никога не съм крил, че съм от ЦСКА!

1

Вратарят Димитър Евтимов е голямата изненада в състава на националния отбор за предстоящите мачове с Кипър и Словения. Стражът на „Бъртън“ прави фурор през последните два месеца по английските терени. С Евтимов на вратата тимът от Лига 1 достигна за първи път в историята си до четвъртфиналите за Купата на лигата. 25-годишният вратар иска да работи, а не да говори преди първия си лагер с националния отбор, но направи изключение в кратко интервю за читателите на „България Днес“.

– Димитър, честита първа повиквателна. Сбъдната мечта ли е да си част от мъжкия национален отбор?

– Благодаря! За всеки футболист е чест да бъде част от националния отбор. Всеки се стреми към това, защото е гордост да защитаваш цветовете на държавата си.

– Вече 8 години играеш и живееш в Англия. Познаваш ли момчетата в националния отбор?

– Да, познавам се с доста от момчетата. С повечето сме минали през юношеските формации на националния отбор, така че средата няма да бъде толкова непозната за мен.

– Играеш в третото ниво на английския футбол. Изненадаха ли се в „Бъртън“, че си повикан в националния отбор?

– За тях това не беше изненада, особено след мачовете, които изиграх последните два месеца. Също така има и други мои съотборници, които са повикани за техните национални отбори.

– Ще се конкурираш за поста с Пламен Илиев и ветерана Георги Петков. Какво мислиш за тях, познаваш ли ги?

– Това са едни от най-добрите ни вратари. Пламен Илиев показва доста силна игра както в клубния, така и в националния отбор. Георги Петков е една от легендите на българския футбол. Вратар с огромен опит, от който бих могъл да науча много.

В „Бъртън“ сте шестима вратари, а ти си с краткосрочен договор. Какво е твоето бъдеше в клуба?

– Основната причина да подпиша с „Бъртън“ беше, че двамата им основни вратари бяха контузени и търсиха някой с опит, който може да ги замести. Първоначално подписах договор за един месец, но след мои добри изяви те решиха да го продължат.

– Има ли интерес от други отбори към теб след силните игри напоследък и повиквателната в националния?

– В момента още имам договор с „Бъртън“ и не ме вълнуват други отбори.

– Как изживя победата над бившия си тим „Нотингам“ в турнира за Купата на лигата в Англия?

– За мен победата над „Нотингам“ беше специална, все пак прекарах дълги години в този отбор. Радостта беше голяма, защото „Бъртън“ за първи път в своята история се класира на 1/4 финали за Купата на лигата.

– Изкара в „Нотингам“ доста години, но не успя да спечелиш титулярно място. Не се ли отчая в даден момент?

– Поради различни причини не успях да спечеля титулярно място във „Форест“, но това никога не ме е отчайвало. Тренирах здраво всеки един ден и сега този труд се отплаща.

– Би ли играл в българското първенство, как ти се струва нивото му?

– В момента моят път е в чужбина, но никога не се знае, може един ден да се завърна в България. Нивото на българското първенство става все по-високо и оспорвано с всяка изминала година.

– Имаш симпатии към ЦСКА. Как виждаш битката за титлата в България, имат ли сили червените за първото място?

– Никога не съм крил моите симпатии към ЦСКА. Искрено се надявам, че тази година те ще успеят да вдигнат титлата въпреки силната конкуренция в първенството.

– Твоята приятелка Мартина е постоянно до теб и изглежда е най-голямата ти фенка. Помага ли любовта, или пречи на терена?

– Тя е моята най-голяма опора и на нея дължа голяма част от успехите си

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ