Левски не може да спре да се дави във Варна! Илиан и Полачек забиха кол в „сините“ мечти и за титлата (СНИМКИ)

черно море - левски (4)

Черно море нанесе трета загуба на Левски от началото на сезона. След като преди 10 дни варненци изхвърлиха „сините“ от турнира за Купата на България след дузпи, днес на „Тича“ пред 3000 фенове на столичани момчетата на Илиан Илиев надиграха съперника си и абсолютно заслужиха трите точки. Единственото попадение реализира Жоржиньо в 22-та минута след поредната невероятна грешка на вратаря Мартин Полачек, който бе предпочетен пред Божидар Митрев, който пък сгреши при гола на Ботев Пд на „Герена“ преди седмица. В последните 25 минути Левски игра с човек по-малко заради глупав червен картон на Жерсон Кабрал.

Моряците започнаха със самочувствие мача и създадоха напрежение около наказателното поле на Левски, но отбраната успя да се справи. Първият точен удар бе дело на Васил Панайотов, но прекалено слаб. В 20-та минута Станислав Костов получи пас от Кабрал, но прати топката от външната страна на мрежата. Само 2 минути по-късно домакините поведоха. Полачек улови леко центриране от пряк свободен удар и реши бързо да дава началото на контраатака, но пусна прекалено леко по тревата към свой съотборник и подаването бе пресечено. Последва мек пас към Жоржиньо, който овладя на точката на дузпата и с удар в центъра на вратата откри резултата. Полачек определено можеше да се намеси по-добре и при изстрелът на нападателя, така че голът ще тежи изцяло на неговата съвест.

Попадението окрили още повече варненци, които застрашиха вратата на Левски с удар от дистанция на Жоржиньо и красиво воле на Ндонгала, което обаче бе блокирано от Нуно Рейш.

„Сините“ имаха златен шанс да изравнят в продължението на първото полувреме. Давиде Мариани центрира от фаул на втора греда, където Хали Тиам засече, но неточно.

Второто полувреме започна биткаджийски, като Черно море нямаше проблеми да удържа нападателите на Левски, които бяха доста интертни. В 66-та минута Кабрал не изчака сигнал при изпълнението на пряк свободен удар, което му донесе жълт картон. Минута и половина по-късно холандецът открадна от Георги Илиев и нахлу на скорост в наказателното поле, където падна с претенции за дузпа. Реферът Николай Йорданов обаче видя прекрасно симулацията, което костваше на Кабрал изгонването. Докато „сините“ се окопитят, резервата на варненци Радослав Василев стреля технично по тревата, но за щастие на Полачек покрай гредата. След това дойде и най-добрият шанс за Левски в мача до момента. Обертан върна центриране от аутлинията за Тиам, който от воле стреля към десния ъгъл на вратата, но Макенджиев се намеси страхотно и изби. Това бе и първият удар в рамките на вратата на Черно море.

В 84-та минута Тиам напредна през центъра, пусна за Обертан, който се завъртя и му върна, а топката веднага бе продължена към Костов на крачка в наказателното поле. Нападателят отклони за Паулиньо, чийто удар от дузпата обаче бе много слаб и не затрудни Макенджиев. Вратарят имаше затруднения с улавянето на топката в първите секунди на 4-минутното продължение след силен удар от фаул на Нашименто. От вторият опит стражът все пак успя да хване кълбото, а минута по-късно изби пред гредата остро подаване на Серджиу Буш.

Загубата е сериозен удар по амбициите на Левски за титлата, след като Лудогорец още не е изиграл своя мач от кръга и при победа над Берое може да дръпнат на 4 точки пред „сините“. Възпитаниците на Славиша Стоянович вече са трети в подреждането с 34 точки, с една повече имат разградчани и ЦСКА. Черно море пък се изкачи до 6-о място с 21 точки и е на 5 зад Ботев Пд.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ