Миланов след фурора срещу ПАОК: От националния не са ме търсили, ЦСКА ще стане шампион в България

7 Dni Sport09.11.2018
1541753854610x

Новото попълнение на унгарския шампион МОЛ Види Георги Миланов отбеляза победния гол за своя отбор срещу гръцкия ПАОК в груповата фаза на Лига Европа.

– Георги, как отпразнува първия си гол за МОЛ Види?
– Ние играем на много фронтове и нямахме време да отпразнуваме победата. Всеки от играчите гледаше да си тръгне най-бързо от стадиона, защото в неделя имаме мач от първенството, който е много важен за нас.

-Каква беше атмосферата в съблекалнята след последния съдийски сигнал срещу ПАОК?
– Всички футболисти заедно с ръководството бяхме изключително щастливи от победата. Това показа, че не сме случаен отбор. Не е лесно ПАОК да бъде победен в два поредни мача. Много хора ме поздравиха за красивия гол, който отбелязах. Президентът на МОЛ Види и много влиятелни личности от унгарския футболен съюз влязоха да ни поздравят съвсем искрено. Почувствах много голямо уважение от тяхна страна.

– Кои съперници предпочиташ да ти се паднат в елиминациите?
– Много труден въпрос, предвид, че още не сме се класирали за тази фаза от турнирите. Имаме да изиграем още един финал с БАТЕ Борисов в Беларус, който не трябва да подценяваме, защото този съперник ни победи на наш терен с 2:0.

– Адаптира ли се напълно в Будапеща?
– Да, наистина мога да кажа, че всичко тук ми допада. Добрата ми форма и силните мачове са доказателство, че нищо не ми липсва. Всички хора в клуба се грижат изключително добре за мен и са прекрасни професионалисти.

-Какво е обяснението ти да не попаднеш сред избраниците на националния селекционер Хубчев?
-Аз винаги съм давал най-доброто, на което съм способен за моята страна. Доказвал съм го на всеки мач, на който изляза да защитавам цветовете на родината. Връщам си добрата форма и го показвам в Унгария. Играя в европейските клубни турнири и правя всичко възможно като професионалист. Оттук нататък Хубчев си взима решенията.

-Идвал ли е до този момент Хубчев или някой от екипа му на твой мач в Унгария?
– Не. Никой от екипа на Хубчев не е присъствал на нито един от моите мачове в първенството и европейските клубни турнири. Това не се случи дори в близкия до София град Солун, не се случи и на страхотния стадион „Стамфорд Бридж“, където играхме равностойно срещу Челси.

– Може би треньорите не са имали време да посетят твой мач. Потърсиха ли те по телефона, за да разговарят с теб?
– След трансфера ми в МОЛ Види никой от треньорския щаб на националния отбор не е разговарял с мен дори по телефона.

– Ти си единственият наш футболист през последните 10 години, който играе 6 последователни сезона в груповата фаза на европейските клубни турнири. За какво мечтаеш?
– Този факт показва моята класа в Европа. Изключително съм доволен, че играя шести пореден сезон в груповите фази на Шампионската лига и Лига Европа. Ще продължа да работя и да давам най-силното, на което съм способен, за да се представям на такова високо ниво. Мачовете в груповата фаза на Европейските клубни турнири са много по-различни и стойностни отколкото тези в клубните първенства.

– Защо българите получаваме повече признание в чужбина, отколкото в родината ни?
– Много труден въпрос. През годините, в които играх в Русия се чувствах много добре. Феновете се отнасяха прекрасно с мен и някои от тях продължават да ми пишат съобщения. Откакто съм в Унгария получавам голямо уважение от шефовете на клуба и феновете. Аз им отговарям със същото на терена, където се старая много. Една от причините да не получавам по-голямо признание в България е обстоятелството, че не съм играл в двата гранда ЦСКА и Левски, които имат огромна фенска маса. Знаете, че аз съм юноша на Литекс, който е скромен отбор, но въпреки това успях с него да стана шампион и футболист на годината, за което съм благодарен.

– Какво е мнението ти за автобиографията на Христо Стоичков, която е написана от спортния журналист Владимир Памуков?
– За мен Христо Стоичков е повече от всеки друг в България. Имаме изключителна връзка, която не е тайна за всички. Много съм му благодарен за всичко, което е направил за мен. Знам, че той ми е подписал автограф чрез мой близък приятел и нямам търпение да грабна книгата в ръцете си и да срещна със Стоичков.

– Знам, че следиш с интерес българското първенство. Според теб кой ще е новият шампион в България?
– Изключително труден въпрос, защото разликата между Лудогорец, Левски и ЦСКА е много малка. Лично моето мнение е, че ЦСКА може да стане шампион през тази година и от сърце им желая късмет.

Източник: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ