Само в 7DniSport.bg

Федерастите готвят рекордна глоба в историята за Владо Николов

7 Dni Sport07.11.20180
Владо Николов Волейбол мъже Левски Миньор Перник (18)

Президентът и треньор на волейболния Левски Владимир Николов ще отнесе глоба до 5 хиляди лева за поведението си в мача срещу Хебър, който се игра миналата събота.

Домакините от Пазарджик спечелиха с 3:0 гейма, но при 8:4 в третата част бившият капитан на националния ни отбор прекрати срещата и прибра играчите си в съблекалнята. Видео от сблъсъка показва, че главният съдия Илиян Георгиев първо му показва жълт, след това червен, а накрая жълт и червен картон, което е знак за отстраняване.

Несъгласен с отсъждането, Николов прекрати срещата, а реферът с жест показа, че слага край на мача. При този развой трябваше да се присъди служебна победа на домакините. В крайна сметка обаче от Левски решиха да се върнат на полето и да довършат сблъсъка, който в крайна сметка отново загубиха с 0:3 гейма.

След срещата Владо Николов обяви в интервю, че съдията Илиян Георгиев се е опитал да унижи неговия тим, визирайки конкретната ситуация. Той протестира за паднала топка на полето, която реферът не е видял. Според дисциплинарния правилник на федерацията за демонстративно напускане на среща по решение на състезатели или по нареждане на треньор или други ръководители на съответния ВК глобата е до 5 хиляди лева.

Отделно от това Николов подлежи и на финансова санкция за отстраняването, като би трябвало да не води сините в следващия мач на клуба – домакинството на Черно море в петък от 18:30 часа.

Съдията Илиян Георгиев също се очаква да отнесе наказание. Причината – реферът първоначално обяви края на срещата след въпросния скандал, след което обаче даде съгласие двубоят все пак да се доиграе.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ