България излиза с най-възрастния национал в Лигата срещу Кипър

хубчев

42-годишният Георги Петков е на път да счупи рекорда за най-възрастен национал на България. По всичко изглежда, че именно вратарят на Славия ще пази в предстоящия двубой с Кипър за Лигата на нациите на 16 ноември (петък) от 21:45 часа в Никозия. Така той ще е и най-възрастният играч в турнира.

Избор №1 за поста Пламен Илиев (Астра Гюргево) призна, че все още не е възстановен от контузията, която получи на мача с Норвегия (0:1). Илиев може да поднови пълноценни тренировки едва през следващата седмица, но съществува вероятност да отпадне от разширения списък за мачовете с Кипър и Словения на 19-и.

Това отваря шанс на Петков да застане под рамката. Ветеранът пази за последно преди близо 10 години – на 11 февруари 2009 г. в контролата срещу Швейцария.

През този сезон ветеранът има 8 участия за Славия в елита, а пази и за купата срещу Пирин и Лудогорец. Той се намира в добра форма и без проблеми може да застане под рамката в двубоите с Кипър и Словения.

Дебютна повиквателна за представителния ни тим пък получи Димитър Евтимов. 25-годишният страж на Бъртън Албиън може да се окаже дори избор №2 на Хубчев, ако Илиев отпадне от сметките.

„На този етап шансовете да играя са 50 на 50. Бях на процедури в София, но вече се прибрах в Румъния. В събота клубният ми отбор Астра има мач, но по обясними причини няма как да съм на терена.

Следващата седмица, когато започва лагерът на националите, ще се върна пак в България. Едва тогава ще се знае дали ще мога да бъда на разположение на Петър Хубчев”, заяви Илиев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ