Организира се пуч срещу шефа на съдиите! Втора лига скочи след поредната Авиаторска аванта

йордан сталев

Веднага след мача с „ЦСКА 1948” фен клубът на Локомотив (Горна Оряховица) разпространи декларация срещу грубите съдийски секири спрямо горнооряховските железничари. „Оставете „Локо” да играе футбол”, поискаха феновете, припомняйки поредица от прегрешения на хората, ръководещи мачовете на отбора им. Реакцията бе провокирана от наслагващи се в продължение на няколко мача „грешки” на реферите, които ощетяват горнооряховския отбор. Напрежението ескалира след мача с Авиаторите, когато един от феновете на домакините се опита да дири сметка на съдийската бригада след последния сигнал.

Ден по-късно същата позиция зае и ръководството на клуба. Президентът на „Локо” Георги Бижев последва колегите си Иван Василев (Локомотив Сф) и Петър Пешев (Арда Кърджали) и също поиска край на тенденциозното съдийство в първенството на Втора професионална лига, което е в ущърб на доста клубове и не им позволява да играят нормален футбол.

Засегнатите клубове, сред които е и „Локо”, смятат, че е необходима незабавна оставка на шефа на Съдийската комисия Йордан Сталев, който е отговорен за случващото се по терените на Втора лига. Припомняме, че в елита също няколко клуба призоваха Сталев да оваканти поста, но преди няколко дни той категорично заяви, че това няма да се случи.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ