Славиша, криза има! И решението за нея е на 150 км от София, направо за без пари!

2

Левски го закъса на вратарския пост. Първо Божидар Митрев абдикира по време на мача с Вадуц, сменилият го Мартин Полачек се издъни мигновено, а след това лавинообразно грешките му продължиха, докато не се стигна до двубоя в Разград, който бе апотеоз на всички глупости, които словакът сътвори. Божката се завърна, изигра два прилични мача и в третия се издъни, пускайки топката под себе си, за да даде надежди на Ботев да измъкне нещо от визитата си на „Герена“. Добре че нападението се развихри през втората част и измъкна Левски. Именно този мач обаче бе перфектният момент Славиша Стоянович да си признае, че криза на вратата наистина има, но той запази психиката на Митрев и каза „Ох, честно, не знам“. Честно, решението на проблема е само на 150 км от София и Славиша в неделя го гледа на живо. Да, за Даниел Кайзер става въпрос. Той наистина извади 4 пъти топката от мрежата си, но няма вина за нито един от головете, а точно обратното – ако не бе Кайзер, Ботев можеше да си тръгне исторически унизен от „Герена“.

Полякът някак минава под радара за сериозните вратари у нас, но като се погледнат изявите му от началото на сезона, то той е най-прогресиращият страж у нас. Само на 26 години, Кайзер е в перфектна възраст и изумителна форма, правейки поне по едно спасяване на кръг, което да си кажеш, че е на ръба на невъзможното. Рефлексът му при удари от близо е забележителен, справя се повече от добре и когато нападател излезе сам срещу него (за справка – влизането в наказателното поле на Станислав Костов, при което вратарят се хвърли в краката му и в тях изби топката, без да закачи голмайстора на Левски), безгрешен при центрирания, което не може да се каже нито за Митрев, още по-малко за Полачек.

Ботев Пд разполага с вратар, който може да е титуляр във всеки друг от водещите отбори, но толкова малко признат, че чак е странно. „Жълто-черните“ със сигурност влязоха в сърцето на Кайзер, след като го измъкнаха от трета полска дивизия и дори чакаха половин година, за да изтече договорът му с клуба му, който не искаше да го пусне по-рано на „Коматево“.

Контрактът на Кайзер с Ботев изтича през лятото и за момента само се говори, че преговори скоро ще започнат. Левски може да се възползва от това и да погледне сериозно към трансфер на Даниел Кайзер който Transfermarkt оценява на 350 000 евро, но предвид изтичащият му договор и финансовите трудности на Ботев, „сините“ може да го вземат за смешно малко пари и да решат кризата си на вратарския пост.

Другите варианти, разбира се, са нов чужденец, който ще им бъде предложен от някой мениджър през зимата, или да се заложи на някой от младоците Кръстев или Шейтанов, но първият показа колебания в последните си изяви, а договорът на втория изтича в края на годината и по всичко изглежда, че няма да бъде подновен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ