Само в 7DniSport.bg

Новината на годината се пече! Агентът на Джошуа: Задава се мач с Кобрата през…

7 Dni Sport06.11.20180
Кубрат Пулев - открита тренировка (4)

Промоутърът на световния шампион на WBA, WBO, IBF и IBO Антъни Джошуа – Еди Хърн, потвърди за очертаващ се двубой на британеца с Кубрат Пулев през есента на 2019 година. До такъв развой на събитията ще се стигне, ако Тайсън Фюри победи Дионтей Уайлдър на 1 декември и спечели титлата на WBC.

В такъв случай Краля на циганите ще отключи клауза за реванш между двамата, която няма да позволи на Бронзовия бомбардировач да срещне Ей Джей през следващите 12 месеца.

„Кубрат Пулев ще бъде човекът, когото Антъни Джошуа ще трябва да срещне след задължителната защита на WBO. Това ще е първия му мач, като може да е срещу Дилиън Уайт. Дадох ясно да се разбере, че искам Дионтей Уайлдър да е следващият му съперник. Но в един момент ще дойде ред на Пулев. Засега задължителният ред е WBO и след това IBF. Разбира се, надявам се да има и мач за обединяване, който ще предхожда тези двата. Но ако Фюри победи, тогава мач с Уайлдър е невъзможен. Защото Уайлдър има клауза за реванш. Вероятно е да има среща с Пулев през септември. Дали ще е в края на 2019 г. или началото на 2020 г., той ще получи своя шанс“, заяви Еди Хърн пред boxingscene.com.

Кубрат Пулев от своя страна изрази амбиция да донесе световната титла на Джошуа в България. „Смятам, че догодина мачът с Джошуа ще е факт. Ще имам друг мач преди това, защото няма да го чакаме да благоволи. Ще имам един-два мача, които трябва да спечеля, естествено. Липсваше ми рингът много“, коментира Кобрата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ