Само в 7DniSport.bg

Емилия Груева беше избрана в изпълкома на АИБА

7 Dni Sport05.11.20180
768x432

Емилия Груева беше избрана в 18-членния изпълком на Международната федерация по бокс (АИБА) на конгреса в Москва. Българката заслужи доверието на делегатите от квотата на Европа редом с представителите на силните школи в този спорт – Русия, Турция, Украйна Англия и Азербайджан.

Така за първи път от ерата на академик Емил Жечев страната ни има представител в управленската структура на световния бокс.

„Получих най-много гласове – 72 от общо 137 делегати, което лично за мен е оценка за моята работа досега – каза тя. – Дори президентът на Руската федерация Умар Кремлев събра по-малък вот – 63“, сподели Груева.

През ноември 2017-а Груева оглави и дамската комисия на АИБА, а преди месец организира у нас световен форум за равноправие между половете в спорта.

Със смазващо мнозинство за президент бе избран Гафур Рахимов. Узбекът получи 86 гласа срещу 48 на опонента му Серик Конакбаев (Казахстан).

Рахимов декларира за промени в устава и политиката на АИБА, синхронизирани с исканията на МОК, за да остане спортът в олимпийската програма. По-рано от МОК се обявиха срещу узбека, заради разследване от органите на САЩ, но доказателства така и не бяха публично обявени.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ