Десподов изравни ЦСКА с Лудогорец на върха! „Армейците“ превзеха „Лаута“ в най-добрият си мач от месец (СНИМКИ)

Локо пд-ЦСКА 13

ЦСКА изигра най-добрият си мач от месец насам и победи с 1:0 като гост Локомотив Пловдив. Единственото попадение реализира Кирил Десподов от пряк свободен удар в 57-та минута. „Червените“ показаха приятен футбол, а целият мач бе сериозна битка. Положения през първото полувреме изпуснаха Станислав Манолев и Мауридес, а през второто при 0:0 Анте Аралица не успя да вкара при най-добрият шанс за домакините в мача. Днешната победа бе първа за „червените“ над отбор от топ 6 на Първа лига.

Буна прати с метър над целта при пряк свободен удар в 10-та минута, а ЦСКА отговори с изстрел с глава на Малинов, при който топката също мина над гредата. В 21-та минута Димитър Везалов и Мартин Луков не се разбраха кой да играе с топката и това позволи на Станислав Манолев да центрира към Мауридес в наказателното поле. Бразилецът с глава прати на сантиметри покрай целта, а и бе маркирано нарушение в атака. Луков демонстрира хладнокръвие в 29-та минута, когато се подхлъзна при върната назад топка, но успя да се изправи на време и да финтира връхлитащия Кирил Десподов.

В рамките на три минути ЦСКА изпусна двата си най-добри шанса за първото полувреме. Мауридес надскочи Везалов в 34-та минута и с глава прати топката върху мрежата зад Луков. Манолев направи индивидуален рейд, който завърши с мощен изстрел към далечния ъгъл, но вратарят на Локо направи страхотен плонж и изби. „Черно-белите“ отговориха на тези положения със страхотна контраатака, която обаче Малинов спря на границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна с натиск  на „червените“ и удари на Жоржиньо и Бодуров, които прелетяха високо над гредата. Анте Аралица пък изпусна най-добрият шанс за Локо в мача до момента в 49-та минута. Централният нападател получи на скорост в наказателното поле и стреля от 8-9 метра по диагонала, но Черниаускас показа прекрасен рефлекс и изби към точката на дузпата, откъдето бранител изчисти далеч напред. В 54-та минута появилият се секунди по-рано на терена Бирсент Карагарен също се отчете с пропуск. Умарбаев проби през центъра и пусна за крилото, който обаче се подхлъзна в наказателното поле и не успя да стреля точно. Двата пропуска бяха наказани веднага. Димитър Илиев извърши фаул пред наказателното си поле, а от пряк свободния удар Десподов прехвърли стената, топката се удари в страничната греда и влезе в мрежата за 1:0 в полза на ЦСКА.

Последваха минути на сериозна битка в центъра на терена, като на няколко пъти прехвърчаха и искри между различни футболисти на двата отбора.

Локо Пд се пребори за положение в наказателното поле „червените“ в 71-та минута след центриране на Банович от пряк свободен удар. Топката стигна на дузпата, където Димитър Илиев опита изстрел, но Бодуров спря топката с шпагат. Анте Аралица засече с глава следващото центриране от фаул, но над целта.

Десподов опита изненадващ удар от фаул от малък ъгъл в 79-та минута, като Чорбаджийски се наведе на първа греда, но Везалов внимаваше и с глава изби в корнер.

В 86-та минута резервата Али Соу получи невероятен подарък. Томашевич сбърка с пас назад в централната зона и нападателят пое на скорост топката, стигайки в близост до наказателното поле. Соу обаче се забави с решението да стреля и прати по тревата право в краката на Мартин Луков.

В 90-та минута Димитър Везалов изпусна да донесе равенството на Локомотив. Томашевич центрира в наказателното поле, Антов увисна под топката, а зад него централният бранител не бе подготвен за грешката и с глава прати много високо и встрани от вратата на Черниаускас.

В първата от трите минути продължение резервата на „черно-белите“ Симеон Райков загуби от Бикел, който му влезе с шпагат отзад. Крилото на пловдивчани побесня и се наведе с намерението да удари с юмрук протвника си, но в крайна сметка се спря. Футболистът на ЦСКА пък го изблъска с гърдите и ситуацията приключи с кратка разправия и по един жълт картон за двамата виновници.

ЦСКА се изравни с Лудогорец на върха с 32 т., но разградчани и Левски тепърва трябва изиграят своите мачове. Шампионите са гости на Етър, а „сините“ приемат Ботев на „Герена“.

ЛОКО ПД – ЦСКА 0:1
0:1 Десподов 57′

ЛОКО ПД: 71. Луков, 20. Петрович, 15. Везалов, 6. Езе, 50. Томашевич, 34. Банович, 10. Умарбаев (64′ – Ожболт), 14. Илиев, 91. Буна (79′ – Райков), 77. Аралица, 44. Посинкович (54′ – 9. Карагарен)

ЦСКА-СОФИЯ: 30. Черниаускас, 11. Манолев, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 3. Жеферсон, 6. Пинто (85′ – Бикел) , 15. Малинов, 26. Антов, 19. Десподов, 7. Жоржиньо, 9. Мауридес (Али Соу

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ