Васил Панайотов: Боли ме за Левски! Искам да се върна!

васил панайотов

Васил Панайотов е роден на 16 юли 1990 година в Гоце Делчев. Израства в школата на „Левски“, след което носи екипите на „Шумен“, „Пирин“ (ГД), „Банско“, „Берое“. Навън е играл в Кипър и Полша, преди да се завърне на „Герена“. През миналия сезон записа 26 мача и 4 гола за „сините“, но не му бе предложен нов договор. Тази есен Васко защитава цветовете на „Черно море“. Той вкара една от дузпите, с които „моряците“ елиминираха отбора на сърцето му. Панайотов говори  пред „България Днес“.

– Васко, честита победа! Очакваше ли я?

– Беше ни трудно. „Левски“ показа много силни игри при новия треньор Славиша Стоянович през сезона до момента. Смятам, че в момента „сините“ са най-силният отбор у нас. Заслугата за успеха е на всички в отбора. Борихме се до последно и не загубихме вяра в нито един момент. Затова и късметът ни кацна на рамото и продължихме. Дузпите са една лотария, която се оказа печеливша за нас. Отстранихме един от претендентите за трофея и не трябва се притесняваме от никого.

– Уверен ли беше, преди да изпълниш твоята дузпа?

– Определено да. Чувствах се много добре и сам пожелах да изпълня дузпа. Имаш ли увереност и късмет, се получава.

– Докъде може да стигне „Черно море“ в турнира за Купата на страната?

– Разчитаме предимно на колектива. В „Черно море“ има добри футболисти. С двете неща заедно се надявам да постигнем нещо повече за Купата. Жоро Илиев е нашият лидер и той го показва във всеки един мач. Сякаш не остарява, а се подмладява постоянно.

– Помогна ли това, че бяхте домакини в сблъсъка с „Левски“?

– Да, като домакини имахме крачка предимство. Ако мачът бе на „Герена“, там със сигурност щеше да ни очаква пълен стадион. На „Тича“ също се получи празник за феновете във Варна.

– За теб специално по-различен ли беше този мач?

– За първи път след напускането ми на „Герена“ се изправих срещу „Левски“. При всички случаи имаше сантименти у мен. Но все пак аз съм професионалист и трябва да се боря за цветовете на новия си клуб.

– Беше ли двойно по-мотивиран да се докажеш, че си бил неправилно освободен през лятото?

– Всяка една среща съм мотивиран достатъчно, за да показвам най-доброто. Аз бях на „Герена“ и там дадох всичко от себе си. По моя преценка заслужавах да остана там. Все пак има други хора, които преценяват това. Опитах се да покажа, че съм имал място там.

– Играл ли си и друг път срещу родния „Левски“?

– Имам мачове срещу „Левски“ с екипа на „Пирин“ (Гоце Делчев). Това не е нещо непознато за мен. Сега беше малко по-различно, защото играх само няколко месеца, след като напуснах „сините“.

– Вече си почти три месеца в „Черно море“, как ти се струва обстановката в отбора?

– Вече се аклиматизирах, познавам се с всеки един от съотборниците си. Обстановката в самия клуб ми харесва и се чувствам добре тук. Приеха ме страхотно и сега остава да заслужа мястото си в отбора.

– Още ли те наричат Българския Гатузо?

– Да, има такива моменти. Прякорът няма значение, аз искам да се развивам.

– Има ли разлика в методите на работа между предишния ти треньор Делио Роси и настоящия Илиан Илиев?

– Да, определено. Разликата е огромна. При Делио Роси тренировките бяха много монотонни. Сега при Илиан Илиев има настроение и това се вижда и на терена.

– Какви са целите, които сте си поставили в Черно море?

– Най-важното е да влезем в първата шестица. Там ще се изправяме срещу отбори, с които можем да вдигнем и нашето ниво. Това е целта, която сме си поставили. Трябва да я изпълним не с приказки, а с дела. Купата също е турнир, който дава възможност за излаз в Европа. Всичко зависи от нас самите.

– Ти беше любимец на феновете на „Левски“. Как се почувства, когато клубът не ти предложи нов договор?

– Заболя ме. Имаше нотка на огромно разочарование у мен. Тогава обаче се сблъсках с огромната любов на феновете. Усетих тяхната истинска и силна подкрепа. Ръководството беше на друго мнение и аз нямах друг избор, освен да погледна напред и да продължа.

– Чие беше решението да не останеш на „Герена“?

– Нямам представа. Не искам да се връщам назад. Все пак ръководителите на тима решават. Явно така е трябвало да стане.

– Би ли се завърнал на „Герена“?

– Разбира се! „Левски“ ме е създал. Няма съмнение в това нещо. Всеки един футболист от нашето първенство иска да играе в такъв голям клуб.

– Кой ще стане шампион на България този сезон?

– Доста е оспорван този сезон. Силно се надявам „Левски“ да продължи с добрите игри, които показва до този момент в първенството. „Сините“ имат огромен шанс да прекъснат доминацията на „Лудогорец“ и да станат шампиони.

– Гледаш ли мачовете на националния отбор?

– Да. Имаме всички предпоставки да спечелим групата си. Самият отбор показа голямо израстване в този турнир Лига на нациите. Имаме доста добри футболисти, така че защо да не ни зарадват с нещо голямо…

Снимка: Varnautre.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ